Премиера на „Физика на тъгата“ от Георги Господинов

Публикувано от на декември 10, 2011 в 1:23 pm.

Корицата на книгата
  На 11.12.2011 г. (неделя), в 11:00 часа, читателите могат да се срещнат предпремиерно с Георги Господинов и новия му роман „Физика на тъгата“ на щанда на „Жанет 45“ на ХХХ-ия Софийски международен панаир на книгата (София, НДК, етаж 3, щанд № 78). Премиерата е насрочена за 13.12.2011 г. (вторник), от 19:00 часа, в Театрална работилница „Сфумато“ (София, ул. Димитър Греков № 2).
  Можете да чуете разговора (на Валентин Дишев) с проф. Георги Каприев за книгата:  „Аз сме.“. Едно момче говори – от подземния лабиринт на Минотавъра, от мазе в края на Войната, от приземна квартира през 1970-80-те, от старо бомбоубежище утре.
  Роман за емпатията и нейното чезнене, за световната есен, за минотаврите, заключени в нас, за възвишеното, което може да е навсякъде, за елементарните частици на тъгата и вечното време на детството, което ни предстои.
  Роман с преплитащи се коридори, отклонения и стаи, който смесва минало и настояще, мит и документ. Събира истории и животни от всеки род, прави капсули на нетрайното заради онзи, който има да идва – постапокалиптичен читател, бог или охлюв…“

Разговорът с Георги Каприев е излъчен в 87-ото издание на „Страници“, на 09.12.2011 година.

2 коментара за “Премиера на „Физика на тъгата“ от Георги Господинов”

  • 1
    Минотавъра ;) каза:

    Страшен роман! Изключителен стил и писателско майсторство! Много философия и мъдрости се казват чрез един лек, увлекателен и романтично-трагичен стил. Прочетох  я на един дъх, за 1 ден! ГОЛЯМ писател е Героги Господинов! Моите поздравления, възхищение и уважение! Здраве и късмет му желая за напред!

  •  

    […] си), Георги Господинов (номинациите на чийто роман „Физика на тъгата” за двете най-престижни италиански литературни […]