Виртуална предпремиера на „Маргьорит (и други регистри)“

Публикувано от на май 7, 2013 в 12:58 am.

Корицата на книгата  Предлагаме ви да станете съучастници във виртуалната предпремиера на новата книга на Валентин Дишев – „Маргьорит (и други регистри)“:

  „Ако притежавах повече смелост или пък дефицит от скромност, тази книга би била посветена на Маргьорит Юрсенар. Заради тези 27 години диалози (или напрегнат солилог), породени от първата ми среща с някои от нейните есета. И онази поема, която толкова пъти ми се струваше, че се ражда от всичко това – проблясваща и угасваща, пренаписваща се, пренаписваща ме, на различни езици… Винаги явена ми и винаги отсъстваща. Докато се появи това, което ще прочетете (или чуете тук). Възстановяващо единството на нейното „е“ и „не-е“ като проект, като необходимост…
  И не търсете фактическа достоверност, аналитична проследимост, следване или раздяла – Юрсенар е само името на една отвъдност, Маргьорит – сянката, с която може да се сподели раждането или агонията на една действителност (и едно преместено тире, напомнящо за пътя от едната към другата)…“ (В. Дишев).


Можете да чуете първия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете втория кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете третия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете четвъртия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете петия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете шестия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете седмия кръг от книгата (и/или го прочетете, като изтеглите .pdf) –
Можете да чуете שְׁמוֹת
  Ще се радваме, ако насочите мненията и коментарите си към страницата „Ортелий, Маргьорит и други регистри“ във Facebook.


Бележка: Тази публикация не отразява вида на книгата, в който тя се появи в „книжно тяло“. В него тя е в друг, според надеждите на автора и отзивите – по-добър – вариант. Книгата можете да закупите – например – чрез „Хеликон“.

1 коментар за “Виртуална предпремиера на „Маргьорит (и други регистри)“”