„ЛаТекст” и Док Дръмхелър представят списание с концерт…

Публикувано от на юли 22, 2013 в 8:20 am.

Плакат за събитието - с "ЛаТекст" и Док Дръмхелър
  Утре, вторник (23 юли 2013 г.), от 20:30 часа, в Рок бар „Фенс” (София, бул. „Васил Левски” 114), групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст” и специалният гост от Нова Зеландия, поетът и музикантът Док Дръмхелър, ви канят на едно балканско-тихоокеанско литературно-музикално преживяване, чрез което ще бъдат представени новите броеве на новозеландското литературно списание Catalyst (където един от акцентите е върху съвременната българска поезия) и „Литературен вестник” – там пък са намерили място петима съвременни новозеландски поети.

  Док Дръмхелър е редактор и издател на Catalyst, организатор на фестивали и литературни пърформанси, водеща фигура в днешната новозеландска поезия. Роден е в Чарлстън, Южна Калифорния (САЩ), но е прекарал повече от половината си живот в Нова Зеландия. Работил е с театрални и музикални групи, с които е печелил различни награди, има публикувани десет стихосбирки. Участвал е в много фестивали в Куба, Индия, Япония, Австралия, Литва, Унгария и др. Живее в Оксфорд (Нова Зеландия), където работи като преподавател по творческо писане в училище за млади писатели.

  Концертите на „ЛаТекст“ са Spoken Word пърформанси, в които деликатността на поезията е съчетана със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. В тях стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти. Членовете на групата са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани)

  В събитието ще участват и българските автори, публикувани в новия брой на Catalyst – Кристин Димитрова, Галя Николова, Петър Чухов, Марин Бодаков и Иван Ланджев.

 Вход – свободен.

Повече за Catalyst и Док Дръмхелър
Повече за „ЛаТекст”

Коментарите са заключени.