С Деян Енев за „По закона на писателя”

Публикувано от на май 1, 2015 в 7:12 pm.

Корицата на книгата  След „Малката домашна църква” преди дни бе издадена и втората книга на Деян Енев, представяща част от сътрудничеството му с Портал „Култура“ – „По закона на писателя”.
  За нея Теодора Димова казва: „Какъв е законът на писателя? – веднага искаме да го попитаме. Деян ни отговаря твърдо и кратко. Законът на писателя е невидим и неписан. И именно заради това писателят му се подчинява безусловно.
  Законът на писателя е такъв – и на най-убогото място, и в най-нещастния момент, и в най-неприветливото лице писателят да вижда сълзата, болката, но и ангелската милувка не от мира сего.“

  А ето какво си казаха за книгата (издадена от „Сиела“) Деян Енев и Валентин Дишев:(първа публикация – в електронното мултимедийно списание за литература DICTUM – най-богатият български архив с разговори и гласове на автори, преводачи, издатели, наблюдатели на литературния процес… Запис за ArsMedia от 30.04.2015 г., част от който ще бъде излъчен и в „Страници“ – предаване за литература на БНР – Радио Благоевград)

1 коментар за “С Деян Енев за „По закона на писателя””