Премиера на новото издание на „Когато Господ ходеше по земята”

Публикувано от на септември 28, 2015 в 4:06 pm.


Корицата на книгата  На 29 септември (вторник) от 18:30 часа в Greenwich Book Center (София, бул. „Витоша” № 37) ще бъде представено (от Божана Апостолова и Никола Иванов) новото издание, от „Жанет 45”, на книгата с мемоарна проза на Никола Радев „Когато Господ ходеше по земята” (допълнена с 200 нови страници).
  „Колкото и да сме професионално подозрителни, колкото и да сме обръгнали от литература, от четене на всякакви книги, включително и класика, „Когато Господ ходеше по земята“ властно и неподкупно ни грабва от първата си страница, за- щото усещаме първичната сила на Словото – онова Слово, за което много по-често копнеем и мечтаем, отколкото срещаме. И това Слово поглъщаме жадно и ненаситно до последното изречение, до последната дума. И ни се иска да продължава, да не свършва. Това е една от редките книги, която ако си прочел, няма как да не я прочетеш отново – подобно приказ- ката „без едно мога, но с едно не мога“. Тази бляскава книга е истински пир за душата. В най-общ смисъл тя има сходство с „Елмазен мой венец“ на Валентин Катаев, част от прозата на Паустовски, с „Време под линия“ на Иван Динков. Но определено е съвсем, съвсем различна и физиономична със своята уникалност.”, заявява в своя предговор към второто издание на книгата Никола Иванов.

Никола Радев  Никола Радев е роден на 23.12.1940 г. в град Левски. През 1973 г. завършва Литературния институт „Максим Горки“ в Москва през 1973 г. В продължение на седем години служи във военноморския флот и параходство „Български морски флот“ като първи помощник капитани плава във всички райони на света. После работи като журналист и книгоиздател.
  Десет години е бил директор на издателство „Профиздат“ и осем години — на издателство „Земя“. От 1999 до 2003 г. е председател на Съюза на българските писатели.
  Никола Радев е автор на 14 книги в общо 29 издания, сред които са „Маримани“, „Море на вторите бащи“, „Няма мъртва земя“, „Седем ключа на вода“, „Истина без давност“, „Залезът на морските вълци“, „Седмото весло“, „Когато Господ ходеше по земята“. Превеждан е на немски, унгарски и руски…

Коментарите са заключени.