С Петър Чухов за „Сбогуване с нарцисизма”

Публикувано от на ноември 19, 2015 в 1:53 pm.

Корицата на книгата  „В кратките мигове на осенение, когато този неумолим хирург – времето – прави разрез в сърцето, любовта, душата и мислите, поетът стои с игла и конец от думи и само той успява да надзърне какво има в дъното на разреза, преди да се опита да го зашие, за да ни го подари като стих. Ако ви се прииска някой ден да се сбогувате с нарцисизма и да се върнете в хармонията, прочетете поетичните видения в новата книга на Петър Чухов. Може и да се разпознаете в някое от тях и да намерите рецептата!”, казва за тази книга Аксиния Михайлова.
  Предлагаме ви разговор (на Валентин Дишев) с Петър Чухов за „Сбогуване с нарцисизма” („Жанет 45“, октомври 2015 г.; оформлението е на Капка Кънева, редактор на книгата е Екатерина Йосифова; книгата бе номинирана за Награда за нова българска поезия „Николай Кънчев“ за 2015 г.):


Петър Чухов в „Кръстопът”.
Петър Чухов в DICTUM.

(разговор, излъчен и в предаването за литература на БНР – Радио Благоевград „Страници“; първа публикация – в електронното мултимедийно списание за литература DICTUM – най-богатият публично достъпен и безплатен за ползване български архив с разговори и гласове на автори, преводачи, издатели, наблюдатели на литературния процес…))

  Софийската премиера на книгата е насрочена за 9 декември, сряда, от 19:00 часа в литературен клуб „Перото“, НДК. „Сбогуване с нарцисизма“ ще бъде представена от Йордан Ефтимов. В събитието със свои думи и стихове ще участват също Екатерина Йосифова, Марин Бодаков, Иван Ланджев и други, редактирали през годините автора или редактирани от него, както и художникът на корицата на книгата – Капка Кънева..

Коментарите са заключени.