„Пиета” от Георги Гаврилов – с премиера в София на 23 март

Публикувано от на март 18, 2016 в 4:17 pm.Корицата на книгата – с автор Невена Ангелова  „Пиета” – новата книга с поезия на Георги Гаврилов (Издателска къща „Знаци“, февруари 2016 г.; редактор е Керана Ангелова, оформлението и корицата са на Невена Ангелова) ще бъде представена на 23 март 2016 г.(сряда) в 18:00, в Унгарски културен институт (София, ул. Аксаков 16).
  „Георги Гаврилов не е просто роден поет, каквото е клишето. Георги Гаврилов е поет отпреди да се роди. Не питайте откъде знам. Знам го. Един редактор, който е преживял поезията на свой автор като чудо, появило се от Мястото на Словото, не може да не знае това” – казва редакторът на „Пиета” (както и на първата книга на Георги Гаврилов – „Корабен дневник на книжната лодка”) Керана Ангелова.

  Валентин Дишев, който ще представи „Пиета” на 23 март, заявява: „Тази книга трябва да се превърне наистина в събитие – настоява за това, предлага тази възможност, очаква да допълни своята изумителна плътност чрез вас… Ако „Корабен дневник на книжната лодка“ беше един изключителен дебют – един от толкова малкото, принуждаващи ни да забравим всякакви уговорки и уточнения за „първа“, „обещаваща“ и т.н. среща – предложил ни изключително сложна партитура за разчитане на дух и търсения, за вслушване в оркестрация, „извикала“ многогласие и виртуозност, то „Пиета“ притежава всички тези качества, надградени с още едно – „органичност“, битийна плът-ност, отново сливаща многогласа в едно… един убедителен – и успяващ – опит за изричане на Едното…”.

  Бележка от 24 март: В DICTUM вече можете да чуете запис от премиерата на „Пиета” (ако последвате хиперлинка).

Коментарите са заключени.