Владислав Христов: Ушите на Вазов

Публикувано от на април 11, 2009 в 9:42 am.


ушите на вазов дето ги нарисувах в четвърти клас учебника по история не го давах на никого цяла година за да не види слонските уши на вазов и да ме издаде на учителката и накрая преди да си предадем учебниците му изтрих с гума ушите и се отвориха две големи дупки през които можеш да видиш как от съседния чин се плези първата ти голяма любов


Владислав Христов

      Владислав Христов е роден 1976 г. в гр. Шумен. Интересите му са в областта на кратките литературни форми и фотографията. Има многобройни публикации в периодичния литературен печат. През март 2010 г. „АРС“ издаде сборника с кратки прози на Владислав Христов „Снимки на деца“. Късометражният филм ,,The Ultimate Reality,, заснет по текстове от книгата влиза в официалната селекция на кинофестивала ,,Moscars,, Cairo, Egypt ( 2011 ). Владислав Христов е носител на първа награда от конкурса за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine (2007) и на първа награда от Третия национален конкурс за хайку на свободна тема (2010). Член на Световната Хайку Фондация. Негови хайку са публикувани в Simply Haiku, Whirligig, Sketchbook, The Heron’s Nest, Мodern Haiku, Notes from the Gean, LYNX, Naiku Heute, Asahi Haikuist Network и др. През 2010 г. влиза в класация на 100-те най-креативни автори на хайку в Европа.
   Втората книга на Владислав Христов (първа – с поезия) – „Енсо“ („Ерго“, 2012 г.) бе номинирана за Националната награда за поезия „Иван Николов“.
      През октомври 2013 г., „Ерго“ издаде втората книга с поезия на Владислав Христов – „Фи“, а през октомври 2014 г. – „Германии“.

      Владислав Христов в „Кръстопът“.
      Владислав Христов в DICTUM.


24 коментара за “Владислав Христов: Ушите на Вазов”