Наградите на „Пловдив чете”: „Орфеев венец” за Екатерина Йосифова и „Златна четка” за Кирил Златков

Публикувано от на юни 13, 2017 в 9:01 pm.

   Литературния фестивал „Пловдив чете“ по традиция започна с връчването на две награди – „Орфеев венец” за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка” за най-добро художествено оформление на книга.
   На церемонията по официалното откриване на фестивала тази вечер, отличията за 2017 година бяха връчени на техните лауреати: Екатерина Йосифова, която е не просто „позната“, но и много обичана от нашите читатели, и Кирил Златков.
    Кирил Златков, който също е познат за читателите ни чрез многобройните посочвания към неговото име като оформител на прекрасни книги, е роден във Варна. Той е художник, дипломиран в специалност „Графика“ на НХА през 1996г. Изявявал се е в различни области на визуалните изкуства – графика, живопис, плакат, стенопис, графичен дизайн, илюстрация, калиграфия и шрифт. Има няколко самостоятелни изложби и много участия в различни общи изложби. Работил е и в областта на рекламата като артдиректор и творчески директор.

    Можете да изтеглите на файл пълната програма на фестивала или да следите за актуалните събития на фестивалната страница.

Коментарите са заключени.