Три аудиокниги

Публикувано от на април 11, 2020 в 6:10 pm.


  За да „закръглим“ на 10 часовете аудио- и видеопреживяване на пътувания с литературата в поредицата „Дом“, които създадохме за Вас или Ви припомняме в последните две седмици, Ви предлагаме три аудиокниги – трилогията „Тезей“ на Валентин Дишев, прочетени от автора.

При кликване ще видите изображението по-детайлно  Дори когато този „Тезей“ е взиране в мрака на Лабиринта, той е търсене на онова, заради което е построено обиталището на самотата… дори когато е разказ за смърт, не е за онази – предизвестената, а за разпъналата платната на победния възторг на Модерността – неочакваната, смъртта чрез забравеното…. и търсене на начин и смисъл да се живее след това. Когато нишките на Спасението, се врежат във вените като координати на географска карта, когато се превърнат в рана и пропаст, деляща от Другия, превръщаща го в далечен и чужд, безплътен и фикционален, вслушва ли се някой в дишането на тялото на историята като живот – личен и единствен…“

книга първа – „Тиха книга”:


книга втора – „Ортелий”:


книга трета – „Маргьорит (и други регистри)”:

Записът е осъществен по вторите издания на „Тиха книга”, „Ортелий” (двете са съществено прередактирани, за да стане общото пътуване в трилогията по-видимо) и „Маргьорит (и други регистри)”, осъществени през септември 2014 г. През 2015 година трилогията „Тезей“ бе номинирана за Национална награда „Христо Г. Данов“ за принос към българската книжовна култура в раздел „Художествена литература“.

   Поредицата „Дом“ бе създадена в подкрепа на всички сталкери и на всички, които в тези времена търсят приют за тъгите и радостите си, за въпросите и отговорите, тревожещи дните и съня им, за всички, които биха могли да припознаят поезията като дом. Тя е и в подкрепа на „Хралупата“ (бутик за думи образи и смисъл), подслонявала стотици търсение в последните две години и половина.

   Можете да станете част от тази мисия и ако закупите книга от онлайн „магазина“ на „Хралупата (ще получите всяка една книга, с включена в цената доставка, за 12 лв., 2 – за 20 лева, 3 – за 28 лв., 4 – за 36 лв., а 5 – за 40 лева). Можете да се обърнете и към Георги Гаврилов за избор от още книги и за информация.

  Издателствата Scribens и „Арс“, които в сегашната ситуация няма как да продължават да поемат разходите за поддръжка на „Хралупата“ като център на свободното слово, образ и идея, Ви припомнят, че са осигурили възможност за напълно свободен достъп, четене и „теглене“ на 27 прекрасни книги от български автори.

   Можете да видите и чуете още автори и четения, част от поредицата „Дом“:

Анна Лазарова;

Христо Мухтанов;

Нинко Кирилов;

Иван Вълев

.
   Можете да гледате и чуете и още четения на Валентин Дишев:

„Дом“ – 2 (четящ „С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“);

„Дом“ – 3 (четящ „Зоната“ – том 1 от една антология за съвременна българска поезия);

„Дом“ – 5 (четящ втора част от „Зоната“…)

„Дом“ – 3 (четящ трета част от „Зоната“ и още…);
„Дом“ – 3 (четящ книгата си „И го живея“).

  Прекрасните книги на „Арс“ и Scribens, приходът от продажбите на които ще постъпи за оцеляването на „Хралупата“, можете да закупите и чрез лоялния ни партньор „Български книжици“: тук и тук.

1 коментар за “Три аудиокниги”