Програма за третия ден на София ГлосиФест 2020/пролет

Публикувано от на май 9, 2020 в 5:24 pm.


Тазгодишното издание на София ГлосиФест продължава.

В първата част, която ще започне в 19:00 ч. и ще можете да гледате тук (напомняме, че линковете са активни след указания час, като преди него можете да използвате функцията за настройване на уведомление за подсещане), ще ви предложим музика с AIRBAG, стихове от български автори, които живеят и работят в чужбина, и пътуване в изумителния свят на художничката Невена Ангелова, сродила част от изкуството си с книгите:

AIRBAG на Петко Славов и Николай Славов
Робърт Леви (Фрунфурт на Майн, Германия)
Теодора Лалова (Льовен, Белгия)
Александра Евтимова (Манисалес, Колумбия)
Кристина Кунева (Лондон, Англия)
Невена Ангелова

В 19.45 ч. ще продължи пътуването в света на Булгаков и „Майстора и Маргарита“, в което ви покани вчера Василена Винченцо, а вие ще можете да я придружите чрез нейния „профил“ във ФБ или в страницата на „Хралупата“, като ще можете да задавате въпросите си по време на излъчването.

В 20.30 ч. започва международната част от фестивала, в която ще чуем и видим (и можете да го направите тук):

Адам Загаевски (Полша)
Клаудио Комартин (Румъния)
Нилтон Сантяго (Перу)
Мария Степанова (Русия)
Георги Калайджиев (Р Северна Македония)
Мария Деянович (Хърватия)
Ана Мария Гърбич (Сърбия)
Мария Бралович (Сърбия)
Хуан Карлос Асеведо Рамос (Колумбия)
Жандей Марсел Солвийерте (Колумбия)
Жермен Дрогенброд (Белгия)

Ще можете да придружите тези изключителни автори и чрез преводите на Силвия Борисова, Лора Ненковска, Айше Рубева, Здравка Петрова, Левена Филчева, Александра Eвтимова, Иван Христов.

Музикално вечерта ще завърши (с начало в 21:15 ч.) с Карел Маринович, Кирил Коев и Биляна Тодорова, след изпълненията на които (можете да ги гледате, заедно с втората част от чуждоезичните автори, тук), фестивалът ще бъде закрит.

 Всичко от фестивала може да се гледа свободно и записите от него ще останат активни и след края му. Ако желаете да подкрепите идеята и финансово, можете да си закупите виртуален билет тук.

Какво още от фестивалната програма можете да гледате?

Всичко, което бе част от фестивала дотук, като по-долу прилагаме описание на събитията с имената на участниците, заедно с вградени хиперлинкове, чрез които можете да гледате.


ден 1 – част 1, литература и музика гледайте тук. Ще видите (описани по реда на участието си): Свилен Ноев (minute), Емануил А. Видински, Наталия Иванова, Ренета Бакалова, Биляна Тодорова („Ежедневни катастрофи“), Виолета Кунева, Златина Димитрова, Теодора Тотева, Христина Гутева;


ден 1 – част 2, литература и музика гледайте тук. Ще видите (описани по реда на участието си) Биляна Тодорова („София, здравей“), Христо Мухтанов, Петър Чухов, Иван С. Вълев, Илеана Стоянова, Мария Куманова, Нинко Кирилов, Соня Тодорова, Стефан Иванов, Свилен Ноев („Самотен човек“);


ден 2 – част 1: Премиера на „Янус“, новата книга на Валентин Дишев, гледайте тук. Ако чутото ви е впечатлило, можете да закупите книгата тук. Всички приходи от продажбите отиват в подкрепа на „Хралупата“ и идеята София ГлосиФест (и това е причината премиерата да бъде включена във фестивала, а не ролята на В. Дишев като един от съорганизаторите);


ден 2 – част 2: Пътуване в света на „Майстора и Маргарита“ от Михаил Булгаков с Василена Винченцо гледайте тук;


ден 2 – част 3музика, литература, изобразително изкуство: гледайте тук. Ще видите (описани по реда на участието си) Димо Стоянов, Нели Кирилова, Керана Ангелова, Александър Христов, Ина Фрой, Иван Христов, Полина Господинова, Анна Лазарова, Крис Енчев. Картините във видоматериала са дело на Иван Гайдаров и присъствието им ни води през една виртуална изложба. Музиката и правата върху нея са притежание на група P.I.F.;


ден 2 – част 4: гостува Творческа Академия „Заешка Дупка“. Гледайте тук. Ще видите (описани по реда на участието си) Ирена Иванова, Ванина Димова, Бистра Божикова, Илияна Генова, Нели Станева, Злати Рич.


Коментарите са заключени.