София ГлосиФест – есен/2020, 10-а фестивална вечер

Публикувано от на септември 27, 2020 в 8:53 pm.


    Предлагаме Ви едно специално, фестивално издание на „Зоната“ (антология за съвременна българска поезия, том. 1).

    Като резултат от Международния фестивал за изкуства София ГлосиФест, есен/2020, подготвяме нова антология, събираща текстове на автори от 4 континента, която ще Ви предложим съвсем скоро, след нейното редакционно приключване (фестивалът привлече 83-ма участника от дузина и половина страни, което надхвърли очакванията и саздаде допълнителна работа на редакторите, която те – с радост – поеха ангажимент да свършат).

     Ако с натискане на левия бутон на „мишката” на компютъра Ви (или с докосване на екрана на телефона или таблета Ви) последвате вградения в тези думи хиперлинк, ще можете да визуализирате пълния текст на книгата на екрана на Вашето устройство (или изтеглите .pdf, от който да я прочетете и препрочитате).

    Можете да намерите книгата, в нейното книжно тяло – защото тя е сред тези, които многократно могат да бъдат препрочитани – в „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“, както и в „Български книжици“, преиздадена от Scribens.

    Можете да се запознаете с част от творческите им биографии, да търсите и разчитате знаците по техния път, но е сигурно, че това, което ги обединява, е най-важното в питането за едно настояще и бъдеще – те търсят не имената си в литературата, а литературата в себе си.

* Фестивалът се организира чрез Пространство за култура „Хралупата“ и подкрепен от програма „Солидарност в културата“ на Столична община.

Коментарите са заключени.