е-книга: „Етюди по експериментална хуманитаристика“

Публикувано от на април 30, 2021 в 11:39 pm.

  Предлагаме ви още едно допълнение в колекцията ни от книги в „електронен формат” със свободен достъп, възможна благодарение на издателство Scribens – „Етюди по експериментална хуманитаристика“.

 „Сборникът „Етюди по експериментална хуманитаристка“ е съумял да се превърне в особено пространство. Пребиваването в него непосредствено ни връща към двойния смисъл, скрит в произхода на думата „експеримент”, а именно наблюдение, проверка, доказателство, но заедно с това изкусност, ловкост, магия. Този двоен смисъл от своя страна съответства на двойния залог на социалното изследване: от една страна диагностика на наличното, а от друга неговата трансформация и създаване наново, ре-инсцениране в рамките на миниатюрната текстуална арена.
  Лабораторията, в която сборникът ни пренася, вещо прави и двете и ни позволява да усетим какво всъщност има предвид Латур, когато твърди, че социалните науки са толкова важни, защото без тях няма да знаем какво е общото между нас, чрез какви връзки сме свързани, как можем да живеем в един общ свят и какъв вид свят сме готови да споделим. Мощта им е в това, че са зона на колективно инсцениране, стабилизиране и преразглеждане на подобни въпроси.
  „Етюди по експериментална хуманитаристика” е тъкмо такава зона, която реасемблира въвлечените участници и прави това с култивирана социологическа чувствителност, компетентност и грижа.”, пише в рецензията си доц. д-р Ина Димитрова.

  Ако с натискане на левия бутон на „мишката” на компютъра Ви (или с докосване на екрана на телефона или таблета Ви) последвате вградения в тези думи хиперлинк, ще можете да визуализирате пълния текст на книгата на екрана на Вашето устройство (или изтеглите .pdf, от който да я прочетете и препрочитате).

Коментарите са заключени.