CALLIPOESIS: СРЕЩА МЕЖДУ ПОЕЗИЯТА И КАЛИГРАФИЯТА

Публикувано от на април 5, 2022 в 12:02 am.

Callipoesis е словоформа, която съчетава в себе си две изкуства на изящното писане; проект, зароден като мисъл у Лидия Кирилова още през 2018 г., който се оказва осъществима идея в следствие на случайна комуникация в социалните мрежи. Като организатор на проекта, нейните срещи с група поети и група калиграфи довеждат до първото му издание, което ще се проведе тази година.

Откриването ще бъде на 9.04 от 17:00 ч. с изложба на част от произведенията на калиграфите, писани по стихове на съвременни български поети, придружена от поетично четене и пърформанс по писане на калиграфия във фоайето на Театрална работилница „Сфумато“.

Ще последват две допълнителни инициативи, част от Callipoesis:
– В „Литературен вестник“ ще бъдат поместени творби на авторите и от двете изкуства, както и история за възникването и концепцията на проекта.
– В едно от най-новите арт-пространства в София – Avrtikl ще се проведе събитие и ще бъде открита едномесечна изложба

Участници в тазгодишното издание са поетите Ана Цанкова, Вангел Имреоров, Златина Димитрова, Надежда Тричкова, Никола Петров и Христо Мухтанов, както и калиграфите Даяна Доросиева, Вадим Димитров и Иван Станев (City.Thru.Calligraphy), Венцислав Джоков и Елизавета Дюлгерова.

Проектът се осъществява благодарение на лични усилия и средства на участниците, както и на финансовата подкрепа на Superfox Design Boutique.

Коментарите са заключени.