е-книга: „Полът: между хуманитарните, социалните и правните науки“

Публикувано от на юни 13, 2022 в 12:49 pm.


  Предлагаме ви още едно допълнение в колекцията ни от книги в „електронен формат” със свободен достъп, възможна благодарение на издателство Scribens – – „Полът: между хуманитарните, социалните и правните науки“.

„Разбирането за пола не е еднозначно. Изборът в този том темата да бъде представена през фигурата на между-то дава възможност за диалог: автори от различни изследователски полета и парадигми представят прочити на различни проблеми, свързани със смятания понякога за непреводим gender. Това, по думите на съставителите, „ветрило от перспективи“ – от въпроси за езика и дискурса през житейски разкази за социални и културни практики и политики на утвърждаване и кризи до проблеми на домашното насилие – е добре дошло със своето многогласие. Особен негов плюс е, че е дирижирано от млади колеги, чийто избор ни дава идея и за нови посоки на интерес в тази вече утвърдила се в хуманитарните и социалните науки проблематика.“, пише в рецензията си доц. д-р Добринка Парушева.

  Ако с натискане на левия бутон на „мишката” на компютъра Ви (или с докосване на екрана на телефона или таблета Ви) последвате вградения в тези думи хиперлинк, ще можете да визуализирате пълния текст на книгата на екрана на Вашето устройство (или изтеглите .pdf, от който да я прочетете и препрочитате).

Коментарите са заключени.