Четенето на хвърчащите писатели

Публикувано от на декември 9, 2022 в 12:38 pm.

От няколко години столичните клубни сцени не принадлежат само на утвърдените български и чуждестранни писатели. Те вече са достъпни и за прохождащите хора на перото, благодарение на Академия за писатели „Заешка дупка“, която за 7-ма поредна година продължава да организира писателски курсове за хората посветени на книгите и мастилото. Зад всичко това стои писателката, режисьор и сценарист Рене Карабаш или Ирена Иванова, която е приела за своя мисия да помага на тези от вас, които искат да напишат и издадат своите книги.

Младите писатели, които ще се качат на сцената тази неделя и ще прочетат своите творби, твориха в продължение на два месеца, под менторството на писателите Виктория Бешлийска и Калин Терзийски, и на поетите Аксиния Михайлова и Азиз Таш, които от своя страна ще бъдат специални гости на събитието. Водеща на събитието ще бъде Рене Карабаш, която ще раздаде дипломите на завършилите млади писатели и ще обяви официално приема за следващата писателска Академия, която ще се проведе през 2023-та година, през март и април. А от няколко години в програмата им се появи и любопитния клас по терапевтично писане, в който участниците използват писането под формата на терапия, под менторството на терапевта Станислава Ивкова.

Ако и вие мечтаете да станете по-добри писатели или поети, да напишете книга или имате книга, която има нужда от редакция и искате да бъде издадена, без колебание можете да се насочите към Академията за писатели „Заешка дупка“, която целогодишно приема курсисти за бъдещите си издания. Възрастта е без значение, важен е пламъкът, който не ви дава сили да пуснете перото…

Тези от вас, които искат да чуят новите гласове на съвременната българска литература, биха искали лично да се срещнат с основателката на Академията, да си вземат автографи от изброените по-горе писатели и поети, могат да заповядат на 11-ти декември в бар Kick’s, в 18:00ч.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на Национален Фонд Култура, който подкрепи още един творчески и образователен проект – „Писателска работилница за ученици с Рене Карабаш“ – писателски уъркшоп, който Рене Карабаш ще проведе на 21-ви декември, с учениците на основно училище в Столичния квартал „Дружба“.

Повече информация за събитията и писателските курсове и уъркшопи на Академия за писатели „Заешка дупка“ – в страницата на Академията.

Коментарите са заключени.