Резултати от конкурса на Издателство „Арс“ за издаване на дебютна книга

Публикувано от на август 15, 2009 в 7:01 pm.

Резултати от конкурса на Издателство „Арс“ за издаване на дебютна книга


Раздел „Поезия“:

Първа награда, лауреатско звание и предложение за издателски договор: Даниела Михалева

Издателството присъжда още три награди, с лауреатско звание и предложение за издателски договор (наградените са подредени по азбучен ред на малките имена):
– Детелина Тихолова
– Мина Стоянова
– Мирослав ХристовРаздел „Проза“:

Първа награда, лауреатско звание и предложение за издателски договор: Александър Лютов

Издателството присъжда още три награди, с лауреатско звание и предложение за издателски договор (наградените са подредени по азбучен ред на малките имена):
– Иван Димитров
– Мария Питерс
– Милен МилановРаздел „Хуманитаристика„:

Първа награда, лауреатско звание и предложение за издателски договор: Лора Шумкова


В журирането и гласуването в различните раздели на конкурса участваха (по азбучен ред на малките имена): Бояна Петкова, Валентин Дишев, Ваня Стефанова, Владислав Христов, Георги Милев, Ина Иванова, Кирил Кирилов, Мария Липискова, Левена Филчева и Петя Хайнрих. Всички, с изключение на Валентин Дишев, гласуваха за ръкописите без да знаят имената на авторите им.

Ръкописите на отличените с първа награда ще бъдат издадени и представени на „Октомврийски фестивални дни „Глоси“ – 2009″. Останалите отличени ръкописи – не по-късно от април 2010 г.
Издателството си запазва правото в следващите две седмици да проведе преговори и с други от авторите, представили ръкописи за конкурса.

8 коментара за “Резултати от конкурса на Издателство „Арс“ за издаване на дебютна книга”

 • 1
  GalenaVyrbeva каза:

  Мога ли да разбера дали моят ръкопис „Смъртоносна жажда“, който вие приехте в конкурса е бил удобрен, или ако не е, да ми кажете какво не харесахте в него.

 • 2
  GalenaVyrbeva каза:

  Търсих името сред победителите, но не го открих и исках да разбера дали сте удобрили или не написаното.
   

 • Уважаема Галена, съжаляваме, ако поместеното съобщение не е достатъчно ясно за Вас. Затова се чувстваме длъжни да поясним – не, Вашият ръкопис не е сред одобрените за печат.
  И макар да не сме поемали ангажимент за оказване на консултантска и рецензентска помощ, ще Ви отговорим съвсем накратко – в придружаващото Вашия ръкопис писмо, Вие молите да Ви извиним за правописните грешки… Е, ние не сме склонни да го направим… Защото вероятно би могло да се каже (макар лично аз да не съм склонен да приема подобно твърдение), че авторът няма неотменим дълг към граматиката, но все пак, когато той участва в конкурс, ние бихме очаквали да инвестира в своя проект известен минимум от усилие… Не сте го сторили. Все пак – и въпреки очевидното нарушение на нееднократно обявяваното публично, включително и тук, изискване за изпращане на завършен ръкопис, а Вие сте изпратили само първите 50 страници от книгата си – Вие бяхте допусната до конкурса. Според нас – именно „според нас“: нямаме претенцията да сме говорители на „литературата“ – достойнствата на предложения проект са му достатъчни само за толкова…

 • 4
  Марина Димитрова каза:

  Честито на победителите!
  Можем ли най-сетне да прочетем заглавията на спечелилите творби?

 • Заглавието е важна част от една книга (банално, но сякаш трябва да се напомня…). и трябва много да се мисли…
  Ето нещо, което – според нас – засега е сигурно: книгата на Иван Димитров ще се казва „Местни чужденци“. Тази на Александър Лютов, вероятно, „Котката на Шрьодингер“… Всъщност – всичко ще е съвсем сигурно, когато книгите бъдат публикувани… 🙂

 •  

  […] на книгата на победителя в раздел “Проза” в конкурса на Издателство “Арс” за издаване на деб

 • 7
  desislava каза:

  Zdraveite.Interesuva me dali e startirala novata konkursna sesiq za rukopisai ,obeshtana za prez oktomvri. Ako da, sushtite li sa usloviata i dokoga e krainiqt srok?

 • 8
  Валентин Дишев каза:

  Здравейте. Втората сесия на конкурса ще бъде обявена в момента, в който премиерите поне на трите книги, класирани на първите три места в първата му сесия, бъдат история. Едната премиера вече е факт. Другите две ще се състоят скоро (поради обстоятелства, определяни в търговското право със странния термин „форсмажорни“ те веднъж бяха отсрочени… вероятно ще бъдат отсрочени – с не много дни – още веднъж)… Така че – очаквайте вести.