Мария Липискова: Несъзнавано за една ръка

Публикувано от на август 17, 2009 в 9:44 am.

Бавната ръка е тази, която пише. Наричана още Болинка. Болинка пише с две други ръце, с много дълги пръсти, които следваха за психолози в Германия. Тези, които учат за психолози в Германия казват, че там ги подбират с много дълги пръсти. Ръцете с дългите пръсти имат френско потекло: Греноар. Всеки ден в Бавария (където си поддържат добре ръцете), ги подрязват, за да не пораснат прекалено.

Болинка по рождение е с два пръста по-малко, но иска да замине за Германия и затова събира изрезки от много дългите пръсти на тези, които се учат. Като примерно: търся дългосрочна квартира в Мюнхен, случайни снимки или BG party в Bonn. Посажда ги и отглежда като растение, което трябва да порасне със същите дълги пръсти. Бавната ръка или Болинка ще си ги сложи вместо кожени ръкавици, преди да отпътува за Бон или Мюнхен присадките ще са пораснали като:

търся дългосрочна квартира или случайни снимки.

В Германия ще мине с тези дълги пръсти за ръка, която учи за психолог. Но подсъзнателно някъде в Бон или в Мюнхен ще остане Болинка.

Една бавна ръка, която пише…

* – текстът е от подготвяната за печат от Издателство „Арс“ книга с кратка проза на Мария Липискова „Дама“. Първа електронна публикация: в „Словото“.


Мария Липискова в „Кръстопът“

1 коментар за “Мария Липискова: Несъзнавано за една ръка”