„Библията на постмодернизма“ и книга, започваща с „Постмодернизмът е старомоден и скучен“ ще бъдат представени по едно и също време и на едно място

Публикувано от на октомври 29, 2009 в 9:46 pm.

      Според актуализираната програма на “Фестивални дни “Глоси” – октомври-ноември’2009″, тази събота (31.10.2009 г.), веднага след връчването на „Годишната награда на Академия Liber за втора издадена поетична книга“, от 16:00 часа, в Галерия „Кръг+“, на ул. „Будапеща“ № 5, в София, ще се състои събитие, което има вероятност да предизвика прилив на „интелектуален адреналин и ендорфини“ във вените на мислещите и четящите – представянето на две книги. Какво толкова?
      Предизвикателството на анонса е в това, че ако “Хиляда плоскости: капитализъм и шизофрения – 2″ от Жил Дельоз и Феликс Гатари често е определяна като „Библията на постмодернизма“, втората книга, която ще бъде представена – концептуалната книга със стихове на Владимир Левчев “Любов и смърт″ – започва с предговор, озаглавен „Постмодернизмът е старомоден и скучен“. Познаващите Антоанета Колева – издател и преводач на „Хиляда плоскости“ – и Владимир Левчев знаят, че скандал няма да има, но са още по-сигурни, че удоволствието от тази среща ще е трудно забравимо.

2 коментара за “„Библията на постмодернизма“ и книга, започваща с „Постмодернизмът е старомоден и скучен“ ще бъдат представени по едно и също време и на едно място”