Мария Калинова – лауреат на една от Годишните награди на Академия Liber

Публикувано от на октомври 30, 2009 в 12:45 pm.

Подножието на вечерята - корица      Мария Калинова – за „Подножието на вечерята“ (“Алтера″, София, 2008 г.) – е първият носител на „Годишната награда на Академия Liber за втора издадена поетична книга“.
      Церемонията по връчването на наградата (почетен знак и 2000 лева) ще бъде тази събота (31.10.2009 г.), от 16:00 часа, в Галерия „Кръг+“ (на ул. „Будапеща“ № 5 в София).
      Гласуването, определило лауреата, беше проведено – открито и достъпно за контролиращия поглед на всеки, който е поискал да има това право – в специален интернет форум.
      От имащите право на глас в това издание на конкурса членове на академията, в гласуването – на различни етапи или във всички конкурсни фази – се включиха: Бояна Петкова, Валентин Дишев, Ваня Константинова, Ваня Стефанова, Владислав Христов, Георги Милев, Емил Христов, Иво Георгиев, Ина Иванова, Камелия Спасова, Кирил Кирилов, Левена Филчева, Марица Колчева , Мария Гюрова, Мария Липискова , Мария Тодорова , Нели Добринова, Петър Чухов, Филип Кабакян и Яна Монева (съпредседателят на академията проф. Георги Каприев, Азиз Таш, Александър Белчев, Иван Христов, Галина Николова и Росица Ангелова не успяха да гласуват поради уважими обстоятелства).
      След церемонията – като част от актуализираната програма на “Фестивални дни “Глоси” – октомври-ноември’2009″, ще бъдат представени и две книги – „Хиляда плоскости“ от Дельоз и Гатари (ИК „КХ – критика и хуманизъм“, София, 2009 г.), и „Любов и смърт“ от Владимир Левчев („Сиела“, София, 2009 г.).
      Очаквайте скоро и обявяване на процедурата за второто издание на конкурса на Академия Liber за втора издадена поетична книга, както и конкурсите за третото издание на Годишната награди на академията за медиен принос в подкрепата за развитието на българската литература, първите носители на която са „БНР – Радио Благоевград“ (през 2007 г.) и „БНР – Радио Варна“ (за 2008 г.) и първото издание на конкурса за Годишната награда на Академия Liber за концептуален поетичен дебют.

5 коментара за “Мария Калинова – лауреат на една от Годишните награди на Академия Liber”