Йордан Ефтимов за есенните номинации на наградата „Хеликон“ – в „Страници“

Публикувано от на ноември 21, 2009 в 12:55 am.

      Предаването за литература на БНР – Радио Благоевград – „Страници“ – продължава да се вслушва в събитията в литературата и литературата като събитие.
      Предлагаме ви фрагмент от шестото му издание – Йордан Ефтимов за Наградата „Хеликон“ и есенните номинации за нея:      Пълен аудиозапис от предаването можете да чуете в DICTUM.
      В първия му час: един автор на световен бестселър вече повече от три седмици е в България, обиколи страната, изкачи се на Черни връх, срещна се със студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, успя да заяви – пред колегата Румен Стоичков, че у нас най-много са го впечатлили магазините за обувки, но и че докато пише има „усещането, че разбира света“… и всичко това, представяйки последния си роман… Той е Андрю Дейвидсън, романът е „Гаргойл“, и на тях е посветено радиоесето на Зоя Маринчева; в „Днес препрочитам“ – погледът на Георги Милев към „Доброжелателните“ на Джонатан Лител; едно стихотворение от Георги Калайджиев
      И – втория час: Йордан Ефтимов за Наградата „Хеликон“ и есенните номинации за нея; разговор с Ина Иванова

Предаването се излъчва на живо всеки петък, след новините в 21:00 до 23:00 часа. Можете да го слушате на сайта на БНР – Радио Благоевград.

1 коментар за “Йордан Ефтимов за есенните номинации на наградата „Хеликон“ – в „Страници“”