Емил Милев: тези думи…

Публикувано от на декември 3, 2009 в 5:28 pm.

***
тези думи не са изречени
тези думи не съществуват
вие които ги четете
сънувате съня на звуците
които са били
                        и са си отишли


Вижте същото стихотворение в изпълнение на автора (архив на ArsMedia от литературно четене в къща „Ламартин“, Стария град, Пловдив, 01.10.2009 г., организирано от Дирекция „Култура“ при Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив)

Няма видео? Изтеглете и инсталирайте DivX Web Player за Windows или Mac.

     Емил Кирилов Милев, поет и журналист, е роден на 26.06.1957 г. в Благоевград. Завършил е „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 1992 г. е журналист в областта на културата. Работил е във вестниците „Пловдивски новини“, „Глас днес“, „Стандарт Пловдив“, „Пловдивски Труд“. Бил е програмен директор на радио „Олимп“ – Пловдив. Автор е на стихосбирките: „Третото око на самотата“ (1992), „Повикай ме“ (1998). Стихосбирката „Повикай ме“ е отличена с втора награда в конкурса за Националната награда за поезия „Иван Николов“.
     Емил Милев в DICTUM.

4 коментара за “Емил Милев: тези думи…”

  •  

    […] *** в обятията на разпятието е здрачно полумрак и полусветлина аз живея между и няма място за други                         освен в съня ми      Емил Кирилов Милев, поет и журналист, е роден на 26.06.1957 г. в Благоевград. Завършил е “Българска филология” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. От 1992 г. е журналист в областта на културата. Работил е във вестниците “Пловдивски новини”, “Глас днес”, “Стандарт Пловдив”, “Пловдивски Труд”. Бил е програмен директор на радио “Олимп” – Пловдив. Автор е на стихосбирките: “Третото око на самотата” (1992), “Повикай ме” (1998). Стихосбирката “Повикай ме” е отличена с втора награда в конкурса за Националната награда за поезия “Иван Николов”.      Емил Милев в “Кръстопът“. […]

  • Поздрави. Преди доста време,  1973, в Милано, изложба на „Студио Алхимия“- известни художници, архитекти и дизайнери на тема „Куфар( контейнер)“. На  пишуща машина  бях написал : „Този лист съдържа текста който току-що  прочетохте“.

  •  

    […]      Козата Емил Милев:      Тези думи… Иван Ланджев:      Converse Иво Георгиев: […]

  •  

    […] Емил Милев […]