За 9-ти пореден път lit.COLOGNE

Публикувано от на януари 17, 2009 в 8:11 pm.

logo_lit_550x250     От 12 до 21 март 2009 в Кьолн, Германия ще се проведе за 9-ти път най-големият международен литературен фестивал в Европа – lit.COLOGNE. За 10-те фестивални дни посетителите ще имат възможността да избират между 158 литературни срещи, четения, пърформанси, спектакли и тематични вечери.

На тазгодишния lit.COLOGNE между гостите ще бъдат американският писател Т. К. Бойл, младият немски писател Даниел Келман, чийто роман “Измерването на света”, седмици наред оглавяше челните класации на най-търсените романи в Германия преди две години, унгарският писател Петър Естерхази, немският философ Петър Слотърдайк и британецът Дейвид Лодж, познат на българските читатели с романите си „Малък свят“ и „Добра работа“.

    Особено внимание ще бъде отделено и на деткста и юношеската литература в “малкия” фестивал lit.kid.COLOGNE с общо 67 акции, четения и фамилни спектакли. 

    Пълната програма на фестивала може да се намери на фестивалните страници в Интернет, където има и връзки към бюра за закупуване на билети за фестивала онлайн. Билети има все още за почти всички фестивални събития. За традиционната Гала-вечеря  местата са ограничени и свършват бързо.

    Пролетен Кьолн под знака на литературата – още една причина да се разходи човек под сянката на прочутата Кьолнска катедрала.

източник: арт ехо!

1 коментар за “За 9-ти пореден път lit.COLOGNE”