„Череша с гравитация“

Публикувано от на април 11, 2010 в 8:15 am.

Череша с гравитация - корица      Още една от книгите, отличени в Националния конкурс на Издателство „АРС“ за издаване на дебютна книга – „Череша с гравитация“ от Мирослав Христов – търси своите срещи с читателите.
      Мирослав Христов:“Според мен всеки пишещ човек си има своя рецепта за писане – някои залагат на дисциплината, други на спонтанността, трети имат съвсем различни методи… Моята рецепта е животът да пише мен, поезията да пише мен – чрез живота… а аз да се постарая всичко, довело силни емоции и определен тип усещания, да го излагам в поетична форма… Мирослав ХристовДоколкото е възможно, разбира се, защото понякога най-силните преживявания трудно могат да бъдат побрани във формата, но понякога се получава – и това е най-важното“.

      В DICTUM можете да чуете разговор (на Валентин Дишев) с Мирослав Христов за „Череша с гравитация“.

      Стефан Иванов за „Череша с гравитация“:„Книга с поезия, в която Рембо и Трики се срещат в полите на Витоша и зяпат жена с пищен бюст, чието лице е потънало в безвремие и дим, зад който личи шарена усмивка. Книга, която създава усещането, че поезията тече денонощно около нас и е нужно само да имаш чаша или бутилка, за да я използваш по предназначение или да я дадеш на някой друг да я пробва. А има какво да се пробва. Има литри грация и препъване в тази поезия, има спонтанност и подреденост, има алкохол и рози, има клипове и филми, има смях и тъга, има гравитация и безтегловен свободен полет. И най-важното – има талант и смелост да се търси литературна свобода по неутъпкана пътека, т.е. по оригинален, честен и своеобразен начин”.


      Мирослав Христов в „Кръстопът“
      Мирослав Христов в DICTUM.


10 коментара за “„Череша с гравитация“”