Днес – премиера на „По вина на Боби Фишер” от Иван Ланджев

Публикувано от на юни 16, 2010 в 12:09 am.

"По вина на Боби Фишер" - корица      Премиерата на дебютната книга на Иван Ланджев – „По вина на Боби Фишер“ – е насрочена за днес, 16.06.2010 г. (сряда), от 20:00 часа в кино „Влайкова“, а поканата на нейния издател – „Сиела“ – гласи:
      „По вина на Боби Фишер” е първата книга на поета Иван Ланджев. В нея могат да се намерят 30 негови стихотворения, а тя самата вече може да се намери в книжарниците. Иван Ланджев също може да бъде намерен – едно от местата е на предстоящата премиера (там ще могат да бъдат открити и редакторът на книгата Петър Чухов, който заедно със Стефан Иванов и Тома Марков ще подкрепят автора при прехвърлянето на вината върху Боби Фишер). В паузите между четенията ще можете да чуете по-доброто от Нирвана, Джими Хендрикс и Джон Фрушанте. А още на входа на кино „Влайкова” всеки ще получи своята шахматна фигура и своята глътка уиски.

      „По вина на Боби Фишер” е книга със стихотворения от Иван Ланджев. Авторът би я определил като лична, но всъщност не му се определя и „книга със стихотворения” е достатъчно. Заглавието е оправдание – защото вината се нуждае от носител и трябва да се намери виновник за всички странни решения. За налудността в тези стихове и за неадекватността наоколо – за случките, веществата, думите и музиката. Животът не е шах, но хората го играят едни срещу други. Авторът записва ходовете си. Резултатът е поезия.

      Фотографиите на кориците са дело на Яна Лозева.
      Ръкописът на тази книга е отличен с Първа награда от Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев”-2009.“
.

Иван Ланджев

Иван Ланджев в „Кръстопът“.
Иван Ланджев в DICTUM.


4 коментара за “Днес – премиера на „По вина на Боби Фишер” от Иван Ланджев”

 •  

  […] “Сиела” издаде дебютната книга на Иван Ланджев “По вина на Боби Фишер”.      Иван Ланджев в “Кръстопът”. […]

 •  

  […]      Иван Ланджев е роден през 1986 година. Завършил е философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Продължава образованието си с магистратура по „Изкуства и съвременност (XX-XXI век)”, отново в СУ.      Победител е в националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” 2009 г., както и в други литературни конкурси. Работи като сценарист в няколко тв предавания на “Dream Team Productions”.      Пише поезия и проза, негови текстове са публикувани в “Капитал Light”, “Егоист”, „Монитор”, „24 часа”, “Ева”, “Една седмица в София”, „Алтера”, „Алтера академика”, „Литературен вестник”, DICTUM, “Кръстопът” и други…       В средата на юни 2010 г. “Сиела” издаде дебютната книга на Иван Ланджев “По вина на Боби Фишер”. […]

 •  

  […] – Стихотворението е включено в “По вина на Боби Фишер” – дебютната книга на Иван Ланджев, издадена от […]

 •  

  […] – Стихотворението е включено в “По вина на Боби Фишер” – дебютната книга на Иван Ланджев, издадена от […]