Точка срещу точка – 2

Публикувано от на септември 18, 2010 в 9:23 am.

      Отново малко подвеждащо заглавие. Но неизбежно. Защото едновременно трябва да дадем знак, че нещо, вече случило се, продължава, но пък и трябва – много бързо – да открием начин да въведем различието: новата „Точка срещу точка“ не е повторение, а прераждане. И така – премиера. С гост-„точка“: Георги Господинов.
      И така – 23 септември 2010 г. – 19:30-21:00, в Backstage, текстовете на Георги Господинов, Мария Калинова, ВБВ и Камелия Спасова и акордеоните на Веселка Тончева, Веселина Калинова и Андрония Попова (“Насекомикс”) ви канят на среща. Без прикритие: точка срещу точка.
      С обещанието:
      „…точка срещу точка е цялост: тя се свива и разширява, диша през ребрата на три акордеона и четирима поети. Как внезапно се съчетават и разминават нотите и буквите: едно представление за полифонии, арматури, Weltmeister и триоли.
      Ще ви разкажем преплетена история от предкласически и бъдещи времена – punctus contra punctum. В нея ще се свързват различни (музикални и литературни) гледни точки за шейсетте, детството, книгите, затворите, утопиите или фантазиите…

точки: акордеони, стихотворения, гласове и мелодии;
срещу-точки: Веселка, Георги, Веселина, Андрония, Мария, ВБВ и Камелия“
.

Вход – 3 лева.

      В DICTUM можете да чуете разговор (на Валентин Дишев) с Васил Видински – многоточие преди събитието.

2 коментара за “Точка срещу точка – 2”