„Дизайнерски сняг“ – премиерата

Публикувано от на декември 18, 2010 в 7:33 pm.

фрагмент от корицата на "Дизайнерски сняг"За 20 декември 2010 г. (понеделник), от 18:30 часа, в Клуб „Кендъл“ (София, ул. „6-ти септември“ № 55), е насрочена премиерата на втората поетична книга на Нели Добринова – „Дизайнерски сняг“ („АРС“, 2010 г.).
  Книгата ще представи нейният редактор Владимир Левчев.
  Три години и няколко награди след „Небе и други герои“, Нели Добринова ни представя един от резултатите на своите търсения – един дизайнерски проект: съчетание на великолепно въображение и прецизност в „проектната техника“. Да, примамливо е да си поиграем със заглавието – случвало се е Нели Добринова да бъде упреквана в това, че нейните стихове сякаш не носят чувственост, предлагат много повече игра за ума, отколкото уют на сетивата… случвало се е. „Дизайнерски сняг“ е един от отговорите – дрехата на поезията трябва да се премери, да се облече… едва тогава – след съизмерване с ръста и особеностите на собственото ни тяло – можем да говорим за онова, което ни дава…
  „Дизайнерски сняг“ дава много.

(на снимката – фрагмент от корицата на „Дизайнерски сняг“)

4 коментара за “„Дизайнерски сняг“ – премиерата”

 • 1
  Валентина Плачкинова каза:

  Хубав ден за премиера 🙂 Успешно представяне и добър път на книгата, Нел!

 • 2
  Нели Д. каза:

  Благодаря, Валя! Надявам се, че след добрите полазници и нейният път ще е добър!

 • 3
  Ваня Константинова каза:

  Много изискано и същевременно дружелюбно артистично събитие. За книгата засега ще кажа само – изключителна. Редакторът й с пълно право я определя като най-добрата книга с поезия у нас през изминалата година. А може би и за по-дълъг период, бих добавила.
  Моите поздравления, Нели Добринова, китаецо, градски човече и много други неща…

 • 4
  Нели Д. каза:

  Благодаря ти, че беше с мен, Ваня, и за всичко, което ми дава това, че те познавам! Светли празници и успешна Нова Година!