Излезе от печат и дванадесетата книга от български автор, издадена от „АРС“ през 2010 година

Публикувано от на декември 30, 2010 в 7:56 pm.

Пейзаж с римски мост - корицаНа трети януари 2011 г. поема своя път към книжарниците и читателите си дванадесетата книга от български автор, издадена през 2010-а година от ”АРС”: „Пейзаж с римски мост” от Венцислав Стайков.
След дебютните Парченца синьо” от Мая Любенова, ”А+ (положителна)” от Даниела Михалева, ”градове сме, а после пустини” от Мина Стоянова, ”Красивите години” от Лора Шумкова, ”Местни чужденци” от Иван Димитров, ”Череша с гравитация” от Мирослав Христов, ”Снимки на деца” от Владислав Христов, ”Хайку, хайга, суми-е” от Детелина Тихолова, „Пейзаж с римски мост” (заедно с ”Бутик за смърт” от Димитър Събов, ”С” – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии” от Левена Филчева и Валентин Дишев, ”Казано мълком” от Лъчезар Селяшки и ”Дизайнерски сняг” от Нели Добринова), е от книгите, допълващи колекцията на „АРС” от заглавия, маркиращи нови територии за своите автори…
  Венцислав Стайков е роден на 19 март 1961 г. в Кърджали. Публикува в периодичния печат от 1979 г. Първата му поетична книга „Мисли на един луд“ е издадена през 1998 година. Следват „Забравени богове“ (2000 г.), „Бяла граница“ (2001 г.), “Билет за небето”(2002 г.), “Млечни пътеки”(2003 г.), “Ескизи от Юг” (2006 г.) и – последната, издадена преди „Пейзаж с римски мост” – “Цяла нощ те скитам” (2009 г.).
  Венцислав Стайков в „Кръстопът“

5 коментара за “Излезе от печат и дванадесетата книга от български автор, издадена от „АРС“ през 2010 година”

 • 1
  Венцислав Стайков каза:

  Много съм радостен. Това е най-хубавия новогодишен подарък. Има нещо много знаменателно в това, че с моята книга издателство „Арс“ завърша една успешна година с дванайсет издадени книги :)Весели празници на всички!

 • 2
  Дежурен редактор каза:

  А тъй като – естествено за нас – ще работим и утре, излезлите от печат книги на „АРС“ през годината ще са 13: ще се появи и „Бибоп от Хенри“ на Милен Миланов, а в първите дни след празниците –  отново с „АРС“, 2010 г. – и книгата на Мария Питерс „Тънко стъкло“… Така че, книгите стават 14, а авторите 15… 

 • 3
  Дежурен редактор каза:
 • Наистина чудесен новогодишен и изобщо подарък за всички ценители на словото, Венци! Честита книга!

 • 5
  Венцислав Стайков каза:

  Доре, благодаря ти за хубавите думи. Ти си наистина един ценител на словото.