Днес списание „Страница” гостува на Гьоте-институт

Публикувано от на ноември 25, 2014 в 12:27 pm.


Корицата на брой 1-2014 и (в голям формат) тази на актуалния 3-2014  Литературното списание „Страница” бива издавано от 1997 година (в Пловдив). В момента в редакционния му екип участват Александър Секулов, Борис Минков, Галина Лардева, Димитър Келбечев, Клео Протохристова, Людмил Станев, Младен Влашки (главен редактор), Недялко Славов. През годините в редколегията са били още Ани Илков, Валери Начев, Георги Лозанов, Светлозар Игов.
  През 2008 г. списанието е отличено с Национална награда „Христо Г. Данов” в категория „За представяне на българската литература”.
  В рамките на поредицата „Култура и общество: идеи и текстове“ списание „Страница“ гостува на Гьоте-институт с два тематични броя (3/2013 и 1/2014), посветени на немскоезичния експресионизъм, които ще бъдат представени от Младен Влашки (главен редактор) и Борис Минков (член на редколегията). Представянето е насрочено за 18:00, в сградата на института – ул. Будапеща № 1, София, и ще се състои на български език (при необходимост – превод на немски език).
  Основен акцент в списанието са литературно-критическите рубрики, включващи многобройни рецензии за нови художествени книги (предимно български), и годишните обзори на литературната продукция. Наред с това то публикува съвременна поезия и белетристика (българска и преводна), научни и научно-популярни статии в областта на хуманитаристиката и културната история.

(ако „клик“-нете с мишката върху снимката, ще можете да видите в по-голям размер корицата и част от съдържанието на актуалния – 3/2014 – брой на списанието)

Коментарите са заключени.