СОЛ. Поезия и образи от Антонина Георгиева: Видеозапис

Публикувано от на март 30, 2018 в 1:35 am.


   На 29.03.2018 г. от 19:00 ч. в „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“ Антонина Георгиева представи „СОЛ. Поезия и образи“, в което самостоятелната изложба на Антонина Георгиева беше открита с нейно поетично четене. Това е третото събитие от поредицата на Хралупата „Ние сме…“.

   Китара: Кирил Коев

   Антонина Георгиева e родена през 1991 година в София. Завършва специалност „Графика и илюстрация“ във факултета по Изящни изкуства към Нов Български Университет, а в момента е студент в магистърска програма „Книга и печатна графика“ в Национална Художествена Академия.
Участва в редица изложби и конкурси. Сред тях са 20-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата (Габрово), Хартиен Арт Фест в рамките на Нощ на музеите 2013 (София), 4-то Международно биенале „Изкуството на Миниатюрата” (Русе), Втори Международен форум „Малки графични форми” (София), Фюжън Арт Фест и други. През 2015 година печели трета награда в 32-рия Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ в Стара Загора, а през 2016 – трета награда в Национален литературен конкурс „Георги Черняков“ и първа награда в Национален литературен конкурс „Море“. Лауреат е на Национална награда „На слънце време“ за 2016 година. Има публикации в Klaxon Press Journal vol.2, Програмата, CB Magazine, Литературен вестник, Електронно списание за литература “ Кръстопът“, списание „Пламък“. Част е от Антология за съвременна българска поезия „Зоната“.

Предоставяме ви видеозапис от събитието:

Коментарите са заключени.