Е-книга: „Опити за еволюция“ от Христо Мухтанов

Публикувано от на март 22, 2020 в 12:55 pm.

    Предлагаме ви още едно допълнение в колекцията ни от книги в „електронен формат” със свободен достъп, възможна благодарение на „Кръстопът” и издателствата „Арс” и Scribens – „Опити за еволюция“ от Христо Мухтанов.

    „Да се разчетат белезите на трайното. Да се намерят опорите, които поддържат устоите. Да се осмислят и границите на личността, невидимите линии, отвъд които тя не може да съществува. Разпиляването е преживяно и преодоляно. Остава и последствията да се подредят. Започват да се търсят начините, способите за разчитане на следите, средствата за възприемане, за общуване с външното“, казва за един от циклите в книгата в рецензията си за нея Александър Христов.
    Ако с натискане на левия бутон на „мишката” на компютъра Ви (или с докосване на екрана на телефона или таблета Ви) последвате вградения в тези думи хиперлинк, ще можете да визуализирате пълния текст на книгата на екрана на Вашето устройство (или изтеглите .pdf, от който да я прочетете и препрочитате).

    В „Опити за еволюция” Христо Мухтанов отбягва безпредметното сближаване с тематиките и подходите на масовото съвременно писане, картините, фигурите, които изважда от прахта на най-тихия зимен апартамент не са ярки и привличащи погледа само с цвета си, напротив, тяхната изначална мимикрия, камуфлаж за сливане с нищото им налага пастеленост на гамите, бледина във визуален аспект, подобно сатуята на сфинкс или пирамида, но също по техен пример, отказали се от кича и атракцията, стиховете на Христо позволяват да останеш взрян в тях заради друго, което казва повече…”, допълва в своята рецензия за книгата Георги Гаврилов.

    Христо Мухтанов в „Кръстопът” и в DICTUM..

Коментарите са заключени.