Щрихи от пътуването на една книга – „Човек с бинокъл“ от Наталия Иванова

Публикувано от на септември 30, 2020 в 4:42 pm.

Наталия Иванова  „Гласът на Наталия Иванова категорично се различава от гласа на всички останали автори, за които се сещаме (или не се сещаме) – това е много тих, много интровертен, много деликатен глас – повече от деликатен глас – свръхнюансиран, и същевременно – Наталия като автор има чудесен опърничав гръбнак. Това е независим човек.“ – каза на премиерата на книгата в София, състояла се като част от International Arts Fesival Sofia GlosiFest – 2020/autumn, в неговата шеста вечер, редакторът на „Човек с бинокъл“ – Марин Бодаков (книгата е издадена от „Арс“, автор на корицата и оформлението е Антонина Георгиева).

  Предлагаме ви да чуете документален аудиозапис от премиерата на книгата в София:  Ако предпочитате – можете да изгледате документалното видео от същата премиера:
  Ако последвате вградените в това изречение хиперлинкове, ще можете да чуете разговорите за книгата с Наталия Иванова, записани от Яна Пункина (за „Нашият ден“), Радослав Чичев (за „Артефир“) и Силвия Великова (за „Хоризонт преди всички“).

  И три по-късни допълнения към тази публикация, които също рисуват обобщения портрет на книгата: 1. Можете да гледате интервюто с Наталия Иванова в „Библиотеката“ (специализираното предаване за литература на БНТ), да прочетете – 2 – разговора за книгата в „Литературни разговори“ с Антония Апостолова, както и – 3. – да чуете документален аудиозапис от представянето на книгата пред публика в Радио Благоевград:  В списание „Българка“, освен краткото представяне от Ирен Петрова на книгата можете да прочетете и някои от включените в нея стихотворения, а още за пътуването към книгата ще ви даде разговорът, публикуван в webcafe.

  В „Кръстопът“ можете да прочетете 32 стихотворения на Наталия Иванова – от първите, публикувани през 2014 г., до някои, включени в книгата.

„Човек с бинокъл“ можете да поръчате чрез издателя, чрез booklover.bg, както и чрез knigabg.

 Тазгодишното есенно издание на Международния София ГлосиФест бе подкрепено от програма „Солидарност в културата“ на Столична община и се реализира с безкористното съучастие на партньорите от URBO, СБК, Singles, „Тетрадката“, „Кадър 25“, “Кръстопът“, DICTUM, сръбската платформа Argh и медии партньори в страни на участниците…

  Издаването на „Човек с бинокъл“ е с подкрепата на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.

  Предлагаме ви и да видите, ако предпочитате това, представянето на книгата в Радио Благоевград:  Предлагаме ви да видите и участието на Наталия Иванова и „Човек с бинокъл“ в „Янус и приятели“ – част от програмата на „Пловдив чете“–2020:

Коментарите са заключени.