Писателите Христо Карастоянов и Ина Вълчанова оглавяват писателския клас в Академия „Заешка Дупка“

Публикувано от на януари 20, 2023 в 12:21 am.

В рамките на два месеца едни от най-награждаваните и четени писатели у нас ще работят със своите курсисти в класа по Проза  на Творческа Академия „Заешка Дупка“

„Заешката дупка“ предлага професионално извънуниверситетско обучение по творческо писане и набира курсисти за новообявените си курсове по Проза, Поезия и Терапевтично писане. Както винаги лекторите, които са избрали организаторите са сред златните имена в българската ни литература.

Класът по Проза ще се оглави от писателката Ина Вълчанова (носителка на Европейската награда за литература) и от писателя Христо Карастоянов (носител на литературните награди „Елиас Канети“ и „Хеликон“). Класът по Поезия поемат поетите Калин Терзийски (Европейска награда за литература) и поета Азиз Назми Шакир (преподавател във Факултета по изкуствo и социални науки и Езиково училище на Университета „Сабанджъ” (Истанбул) и НБУ, България).

Курсът по Терапевтично писане ще се води от терапевтката Станислава Ивкова, която ще помага на участниците в него да се докоснат до неизследваните дълбини в себе си, да отблокират творческата си енергия и да имат по-добра връзка със себе си.

След завършването на писателските курсове всеки курсист ще получи възможност да работи с един от своите ментори върху свой ръкопис, който след редакция ще може да предложи за издаване.

Издадените курсисти на Академията и успехите им в литературни конкурси и фестивали сами говорят  за възможностите и знанията които Академията дава на пишещите хора.

Тя не е просто Академия, тя е кауза, от която нейната основателка Рене Карабаш (Ирена Иванова) не се отказва и постоянно надгражда като формат и избор на преподаватели.

Ако си стигнал до края на този текст, значи е време сериозно да се замислиш дали да не изпратиш текстовете си на „Заешката дупка“ и да си дадеш сметка, че човек се чувства жив там, където сърцето му бие най-силно…

Коментарите са заключени.