„А това е любовна поема“ в „Хралупата“

Публикувано от на март 4, 2021 в 11:02 am.

   На 15 март Ви каним на „А това е любовна поема“ – пърформанс на Нинко Кирилов.

   „А това е любовна поема“ е визуална презентация на видеоклип по стихотворението „Това е любовна поема“ от предстоящата книга на Нинко Кирилов „Падане завинаги“. Предвижда се дискусия с аудиторията по основни теми: смислови образи и акценти на текста; използвани визуални атрибути във видеото и как се допълват те с чисто вербалните такива; базови теми в стихотворението и книгата (алиенацията в съвременния свят, агресията, урбанистичния хаос и други). За първи път ще бъде показана и корицата на книгата, като се постави акцент върху буквалната и чисто метафорична корелация между провокативната ѝ визия и специфичното „настроение“ на крайни и взаимоизключващи се емоции в текста на книгата, както и върху взаимните връзки между презентираното видео, корицата и текстовете.

   Събитието ще се състои в пространството за култура „Хралупата“ (бутик за думи, образи и смисъл)“, на ул. „Стефан Караджа“ 22, София, от 20:00 часа. Ще се допускат посетители до запълване на 30% от местата и само с лични предпазни средства, употребявани правилно и по предназначение.

  Пърформансът е част от проект, финансиран по програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“ и подкрепен от „Хралупата“.

Коментарите са заключени.