„Български прозорци – 20 години по-късно“

Публикувано от на ноември 29, 2023 в 12:02 pm.

Предлагаме Ви отново аудиокнигата „Български прозорци“/2003, създадена преди 20 години в сътрудничество с БНР – Радио Благоевград. Едно взиране в неизречените истории на места и хора.

През март 2024 г. очаквайте по БНР – Радио Благоевград и премиерата на аудиокнигата „Български прозорци – 20 години по-късно“, както и разкази за места и хора, посетени отново след 2 десетилетия, в рамките на проекта, подкрепен от програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“, както и публичната премиера (не само пред местните общности) в сайтовете на няколко медии и социални мрежи, на сборен видеоформат от проекта.

„Общо в 7-те населени места, включени в проекта, се срещнахме с над 300 представители на общностите им, а материалите с резултати от проекта в различните медии имат над 5000 гледания/слушания до този момент… Имаме писмо от една от наследничките на участник в проекта през 2013 г., която е чула по БНР – Радио Благоевград записания разговор с нейния баща и споделя вълнението и спомените си за него, множество благодарности от слушатели/зрители… най-важната обратна връзка обаче е желанието резултатите от проекта да бъдат представени в практически всички включени населени места още веднъж. „Срещнахме се с хората за втори път в рамиките на проекта – в село Богослов (4 септември), в село Клисура (19 септември), гр. Самоков (20 септември), село Логодаж (2 октомври), село Карланово (9 октомври), град Добринище (23 октомври), село Яково (17 ноември), – като срещите бяха свързани с представяне (дори и при личните срещи, срещи лице в лице) на аудио и видео чрез мобилни устройства (и проектор – при груповите срещи), чрез които те да се запознаят с мненията на други, с гледната точка на екипа през 2003 г. и през 2023 г., получаваха и картички с qr-кодове, даващи достъп до материали с резултат от проекта и възможността да коментират под тях… Но искаме да се видим отново – в една по-спокойна, свободна от натрупващо се предизборно напрежение, обстановка, да се вгледаме заедно в кадрите, да се вслушаме в гласовете… Проектът продължава да се разгръща…“, казват организаторите и екипа.

„Български прозорци“/2003 – аудиокнигата

В сътрудничество с БНР – Радио Благоевград материалът е излъчен в ефир и на 21.11.2023 г.

Коментарите са заключени.