Днес е премиерата на „Животът без музика” от Людмила Миндова

Публикувано от на март 23, 2016 в 1:58 am.

Корицата на книгата  Днес (23.03.2016 г.) Издателство „Жанет 45“ и Книжен Център „Гринуич“ Ви канят на представянето на „Животът без музика” – новата книга с поезия на Людмила Миндова („Жанет 45“, март 2016 г., под редакцията на Марин Бодаков, оформлението е на Кирил Златков).
  Премиерата в Книжен Център „Гринуич“ (ул. „Витоша“ 37, София) – с участието и на Георги Господинов и Стефан Иванов – е насрочена за 18:30 часа.
  Ако „Тамбос” (предходната книга на Людмила Миндова, номинирана през 2015 г. за Национална литературна награда „Памет” в нейната Година втора – годината на Георги Рупчев) започваше с разяснението „Тамбос е чувство при древните гърци. Чувство на вълнение и страх пред необяснимото. Чувство за божественото, което оставя този, който го изпитва, без думи. Чувство смесено и магнетично, което не подлежи на бързи и лесни описания. Чувство по своята природа дълбоко лирическо. Не е нужно да пътуваш до Древна Гърция, за да изпиташ тамбос. Съвсем достатъчно е да оставиш вратата отворена…”, а едно от ключовите за разчитането на книгата стихотворения изричаше „Не очаквай поезията / да те прави силен. / Съвсем достатъчно е да налива смисъл / в слабостта ти.”, то „Животът без музика” – продължавайки диалозите от „Тамбос” и диалогизирайки с нея – категорично оставя вратата отворена и смисълът влиза…

1 коментар за “Днес е премиерата на „Животът без музика” от Людмила Миндова”

  • Не можах да отида, но ще си закупя книгата!Поздравления на Людмила за новото творение.