Издателствата „АРС“ и Scribens обявяват конкурс за ръкописи на дебютна книга – поезия, проза и хуманитаристика

Публикувано от на ноември 14, 2017 в 8:36 am.


    В трите раздела на конкурса ще бъде присъдена до една награда от всяко от двете издателства – предложение за договор за издаване и издаване на книгата..
      Издателствата си запазват правото да предложат и на други участници в конкурса договор за издаване.
      Участници в конкурса могат да бъдат автори, пишещи на български език, без ограничения във възрастта и местоживеенето им.

      В раздел „Поезия“ ръкописите трябва да съдържат до 56 текста (всеки не по-дълъг от 28 реда, до 53 знака във всеки. Ако ръкописът съдържа по-дълги текстове, моля редуцирайте броя на текстовете, преизчислявайки ги според посочените лимити).
      В разделите „Проза“ (не „жанрова“) и „Хуманитаристика“ ръкописите трябва да са до 180 000 (сто и осемдесет хиляди) знака, изчислени чрез запис на ръкописа в .txt формат и проверка на „размера“ на файла в КВ (т.е. приблизително до 190 КВ в посочения формат).

      Ръкописите се изпращат във формат .rtf на мейл arsmedia@mail.bg като прикачен файл (който не съдържа персонална информация – само заглавие) към писмо, съдържащо заглавието, трите имена на автора, мейл и телефонен номер за обратна връзка, валиден пощенски адрес и изречението: „Съгласен/съгласна съм да работя в дух на добронамереност с екипа на издателствата „АРС“ и Scribens за редакционното приключване на изданието на приложения ръкопис“. Ако в подготовката на ръкописа е вложен труд на редактор, укажете и името му, както и телефонен номер и мейл за връзка (не само за да бъде отчетен неговият принос в изданието, а защото при предложение за договор, издателството смята за свой дълг да преговаря и с посочения редактор).

       Краен срок за изпращане на ръкописите: 24:00 часа на 15 декември 2017 година.
      Резултатите ще бъдат съобщени на наградените автори не по-късно от 23:59 часа на 31 декември 2017 г. и обявени на официална церемония по връчване на сертификатите за издателски договор през януари 2018 г., за която ще бъде съобщено в електронното списание „Кръстопът“ (и други медии, чувствителни към подкрепата на българската литература и хуманитаристика).

4 коментара за “Издателствата „АРС“ и Scribens обявяват конкурс за ръкописи на дебютна книга – поезия, проза и хуманитаристика”

 • 1
  Елеонора Крушева каза:

  Говори се за ръкописи на стихове ,като прикачен файл.Да разбирам ли писани на компютър,таблет и др.Аз пиша стихове,имам файл, не са издадени,мога ли да участвам?Ел. поща:nora06@abv.bgБлагодаря Ви!

 • 2
  Дежурен редактор: Георги Гаврилов каза:

  Под „ръкопис“ винаги се е разбирало „завършено произведение, цялост…“ Така че ако вашите събрани и организирани по някакъв начин текстове отговарят на това „разбиране“, ще ви очакваме! Дали са писани на компютър, таблет или друго, няма значение, важно е да ни ги изпратите в един файл, подредени и структурирани. Благодарим Ви!

 • 3
  Татяна Стоянова каза:

  Здравейте!Уточнили сте, че всеки от текстовете трябва да е не по-дълъг от 28 реда, но тези 53 знака се отнасят за целия текст или са позволени до 53 знака на ред?Благодаря!

 • 4
  Дежурен редактор: Валентин Дишев каза:

  „… от 28 реда, до 53 знака във всеки“ – уточнено е всичко, нали? 🙂 Успех.