„Един след полунощ“ от Керана Ангелова

Публикувано от на март 23, 2013 в 4:52 pm.

Корицата на книгата    „Един след полунощ“ от Керана Ангелова е вече в книжарниците.
   Издателят – Невена Дишлиева-Кръстева – за книгата: „По своята форма разказът е документален – доколкото е съставен от фрагменти, миниатюри и есета, запечатали реално преживени моменти: мигове от детството, болезнени сблъсъци с реалността, раздялата с близки хора, наблюдения и размисли, вътрешни битки… За Керана сякаш не съществува дефинитивна граница между тук и там. В нейното единно, силно сетивно пространство на живеене, случка от ежедневието може да придобие дълбока екзистенциална сила.
   „Един след полунощ“ е писана паралелно със създаването на роман. Сякаш авторът има нужда да оползотвори докрай всяка капка творческа енергия. Така на страниците на книгата наблюдателният читател ще открие епизоди и мотиви, странстващи из романите ѝ – доизживени по различен начин.
   Защо „Един след полунощ“? „Родена съм в един след полунощ – пише Керана. – Може би поради тази причина по това време на денонощието най-ярко виждам невидимото – надвесена над белия лист.“

Премиерата на „Един след полунощ“ (автор: Керана Ангелова; оформление и корица: Невена Ангелова; издател: ICU; меки корици; страници: 128; цена: 10 лв; ISBN 978-954-92864-6-5) е насрочена за 26-и март, от 17:30 часа, в Градска художествена галерия (Синагогата) – Бургас.

Керана Ангелова   „Всъщност представянето на тази книга като сборник от фрагменти, миниатюри и есета, е донякъде подвеждащо. Защото тя е биография на некалендарните измерения на живеенето; тя е житие – в най-пълния, интенционален, смисъл на жанра – проследяващо, вътрешно последователно, най-важните принадлежности, подреждащи и предопределящи пътя на един живот.
   И ако влезете в книгата с този ключ, ще се уверите, че отстъпите в пространството, в което диша, и тунелите във времето, които я оставят без дъх, и високите ноти, и дълбокият екот, са логични, необходими, неизбежни. Задаващи свят. Пишещи неговия Именник.
   Всичко останало е въпрос на припознаване. И избор. Керана го е направила. И споделила – като неизбежност за себе си и като възможност за читателя…“(Валентин Дишев)

   Керана Ангелова в „Кръстопът“.
   Керана Ангелова в DICTUM.

Коментарите са заключени.