Премиера на корпуса избрани съчинения на Вера Мутафчиева

Публикувано от на февруари 26, 2009 в 10:14 pm.

Вера Мутафчиева - 25.03.2009 г., Благоевград

      Третата вечер от зимните арт празници на Радио Благоевград, организирана отново съвместно с AUBG (част от отбелязването на първия рожден ден на предаването „Минало несвършено“, с водещи Евелина Келбечева и Евгения Иванова), бе посветена на премиерата на корпуса от избрани съчинения на Вера Мутафчиева, издаден от „Жанет 45“.
      Предлагаме ви да чуете част от интервюто, което акад. Мутафчиева даде за медиите преди премиерата (започващо с отговор – от баланса на самоирония и достойнство в който, струва ни се, има какво да се научи – на зададеният от журналист на БНТ „Пирин“ въпрос: „Къде сме?“):

      Модератор на премиерата, в присъствието на издателя Божана Апостолова, директора и главния продуцент на Радио Благоевград – Елисавета Каменичка и Рина Далева, продуцента на арт празниците Любима Бучинска и наистина много гости, бе Евелина Келбечева.
      Предлагаме ви да чуете и великолепните встъпителни думи на доцент Албена Хранова (наистина има на какво да се насладите в тях):Можете да чуете по-голямата част от зададените въпроси и отговорите на акад. Мутафчиева (впрочем, в началото на премиерата доцент Келбечева уточни, че тъй като Вера Мутафчиева не харесва думата „академик“ – „Кому съм академик?“, пита с усмивка Мутафчиева – ще я нарича „професор“) в DICTUM.

От ляво на дясно - Вера Мутафчиева, Албена Хранова, Евелина Келбечева

От ляво на дясно - Вера Мутафчиева, Албена Хранова, Евелина Келбечева

Още един миг от вечерта: продуцентът на празниците - Любима Бучинска, Вера Мутафчиева, Евелина Келбечева

Още един миг от вечерта: продуцентът на празниците - Любима Бучинска, Вера Мутафчиева, Евелина Келбечева

3 коментара за “Премиера на корпуса избрани съчинения на Вера Мутафчиева”

  • 1
    Силвия Томова каза:

    Много благодаря за тези записи. Вера Мутафчиева е авторът, който заслужава Нобелова награда. 

  • А чу ли тези в DICTUM? Знаеш ли, поради много причини се случи така, че в годините се „разминахме“ с Вера Мутафчиева… Но след тази вечер, мисля, нещата ще се променят… И най-странното: дори не заради чутото от Вера Мутафчиева (о, да, беше интересно… но нямаше нищо… ново за мен… макар то пак да си е нейно…), а защото ако един автор може да бъде така умно обичан, както го прави Албена Хранова, той наистина трябва да е голям…

  •  

    […] Интервю с Вера Мутафчиева, дадено преди премиерата и великолепните встъпителни думи на доцент Албена Хранова можете да чуете в „Кръстопът“. […]