С Георги Гаврилов за „Корабен дневник на книжната лодка”

Публикувано от на ноември 26, 2015 в 1:15 pm.


За да видите детайли от корицата с автор Невена Ангелова - кликнете с левия бутон на мишката   „Поезията на Георги Гаврилов ме затруднява да я представя с лесни и, не дай си Боже, с безотговорни думи. В същото време ме освобождава от притеснението да мога публично да изразя личното си възхищение от неочакваните за мен зрелост, оригиналност, интелигентност, дълбочина и непременно – от поетическата красота на изреченото и неизреченото в стихотворенията му. Неочаквани – защото Георги Гаврилов е едва на двайсет и четири години. Бакалавър по физика е и това го прави още по-интересен за мен като поет: вдълбочен, внимателно вгледан в Брауновото движение на живота, който никога не е в покой – движение, при което, доколкото ми е известно, нищо не може да се предскаже или провиди за повече от миг.” – казва за поезията в тази книга Керана Ангелова.
  Предлагаме ви разговор (на Анна Лазарова) с Георги Гаврилов за неговата книга с поезия „Корабен дневник на книжната лодка” (Издателска къща „Знаци“, април 2015 г.; редактор е Керана Ангелова, оформлението и корицата са на Невена Ангелова):

(първа публикация – в електронното мултимедийно списание за литература DICTUM – най-богатият публично достъпен и безплатен за ползване български архив с разговори и гласове на автори, преводачи, издатели, наблюдатели на литературния процес… запис за ArsMedia, фрагменти от който бяха излъчени и в „Страници”: седмичното обзорно предаване за литература на БНР – Радио Благоевград)

Георги Гаврилов в „Кръстопът” и в DICTUM.

1 коментар за “С Георги Гаврилов за „Корабен дневник на книжната лодка””