В Деня на София: Градът и Свръхизискването

Публикувано от на септември 17, 2020 в 6:46 pm.
  Тази вечер „предварителната програма“ на международното издание на София ГлосиФест предлага среща с поезията на Александър Байтошев и Крис Енчев. Вижте и чуйте:
  До този момент тази „подгряваща“ фестивалните събития програма предложи среща музиката и словото на Свилен Ноев и Биляна Тодорова (снощи), с поезията на Валентин Дишев – от новата му книга „Янус“, Христо Мухтанов, Наталия Иванова и Нинко Кирилов (от книгите им „Триада“, „Човек с бинокъл“ и „По-сурово“) – в „Янус и приятели“ на 15-и, както и среща с поезията и музиката на Георги Гаврилов, Иван С. Вълев, Наталия Иванова, Мария Куманова, Анна Лазарова, Кирил Коев и Карел Маринович – в „Дом: поезия и музика“, на 14 септември (препубликуваме видеата по.долу).
  От утре – 18-и – до 29 септември следват срещите чрез видео или на живо с над 75 автори и артисти от 16 страни.

  „Свилен Ноев и Биляна Тодорова“:  „Янус и приятели“:  „Дом: поезия и музика“:  Организатори на фестивала, наследил и развиващ 13-годишната традиция на „Национален литературен фестивал „Глоси“ са „ЛитПрес“ ЕООД и „Скрибенс – медийна група“ ООД, чрез поддържаното от тях пространство за култура „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“, с решителната подкрепа на Столична община чрез програма „Солидарност в културата“ и партньори (Кадър 25, СБК, URBO, Tetadkata.com, Argh – Сърбия, „Кръстопът“ и DICTUM). Фестивалът вече влезе и в новините във Виетнам благодарение на вестта за участието в него на ХАу Киу и Май Хоа До, което е насрочено за 20 септември, като част от програмата „Свят за обичане“.

  Част от събитията на международното есенно издание на София ГлосиФест – събрало поети, белетристи, музиканти, визуални артисти – ще бъдат предавани изцяло онлайн, други ще имат и присъствена публична част, като също ще могат да се следят и през платформата на URBO, YouTube канала на Ars Media и Facebook. В рамките на Международен София ГлосиФест есен/2020 ще се състоят и премиерите на две поетични книги – „Човек с бинокъл“ на Наталия Иванова и „И други езици“ на Ренета Бакалова.

Коментарите са заключени.