„Краят на думите“ в Благоевград

Публикувано от на октомври 27, 2023 в 9:36 am.

„Бях сигурна, че разтерзавана и вдъхновявана от многото си дарби и страсти, от голямата си култура и още по-голямата си чувствителност, Мила Люцканова един ден ще напише и книга със стихове. Ето я книгата – изящна, озарена, болезнена като „вечно скитане сред собствените ни невъзможности“. Думите са премислени, но и дръзки, събрани отвън, от пропътуваното и видяното, но изтръгнати и отвътре, от дълбокото на болката, затова ни заразяват с автентичността си. Книга като „симпатична надежда“. Предизвикателна и приютяваща едновременно.“ – това пише Мирела Иванова за дебютната книга с поезия на Мила Люцканова „Краят на думите“.

   Издадената в началото на лятото книга в последните дни се срещна с читателите си в Пловдив, Стара Загора и Бургас, а на 26 октомври гостува в благоевградската галерия eme.

   Предлагаме ви да чуете разговора на Юлия Караджова с Мила Люцканова, записан по време на това гостуване:

Книгата, издадена от „Арс“ по проект на „Омнибус“, подкрепен от програма „Дебюти“ на Национален фонд култура, ще има своята софийска премиера на 30 октомври, от 19:00 в „Шрьодингер“, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 1.

Коментарите са заключени.