„Исус ми прати SMS“ от Иво Георгиев – най-после – с премиера и в София

Публикувано от на май 5, 2010 в 8:14 pm.

Исус ми прати SMS - корица

      На 13-и май, четвъртък, в Столична библиотека, в “Social Club”, от 19.00 часа, ще бъде представен сборникът с разкази на Иво Георгиев“Исус ми прати SMS” (издателство „АРС”, Благоевград, септември 2009 г.).
      За автора и неговият измислен или реален свят, за неговия „иронизъм”, магически или не, ще говори редакторът на книгата – Христо Караславов.
      За книгата: „Определението на книгата на Иво Георгиев като „магически иронизъм“, предложено от нейния редактор Христо Караславов, може и да не съществува в литературните класификатори, но напълно приляга на неистовата страст на автора на „Исус ми прати SMS“ да ни изпрати там, където всичко живо припламва, гуши се между земята и небето… за да се стовари изневиделица върху главите ни. А той да стои сред цялата олелия и да я наблюдава, с разбиране и усмивка, без всеопрощение, но и без да раздава правосъдие, с намигването на интелектуалната игра, но и с разбирането, че прекаляването с това намигане може да причини появата на досадна ечемичка… И всичко това преплетено в истории, които са толкова чудати, че няма как да не повярваш, че са истински.“ (Снежана Горанова и Валентин Дишев).

1 коментар за “„Исус ми прати SMS“ от Иво Георгиев – най-после – с премиера и в София”