Още приказки по телефона

Публикувано от на ноември 17, 2010 в 6:32 pm.

КорицатаКнигата-албум „Универсална среща” ще бъде представена на 18 ноември 2010 г. от 20:30 ч. в „Арт клуб“ (София, ул. „Цар Иван Асен ІІ“ №6).
Спомняте ли си арт-акцията „Универсална среща” на художничката Албена Баева, по време на която жители и гости на София можеха да слушат съвременни градски приказки по телефона? Дойде ред и на книгата, в която са събрани тези приказки, заедно с фотографии, направени по време на събитието.
Не сте успели да чуете приказките или искате да ги чуете пак? Очаквани сте на 18 ноември от 20:30 ч, в Арт клуба на ул. „Цар Иван Асен II” №6, за представянето на книгата-албум „Универсална среща”. В нея са събрани фотографиите на Жоро Аранжоро и Рене Беекман. Към тях са добавени приказките, написани специално за проекта от Ангелина Рангелова, Иванка Могилска, Андро Стубел, Албена и Гергана Баеви – на български и на английски език.
   Книгата „Универсална среща” е неделима част от роботите, които разказват нейните приказки, ето защо на ваше разположение в Арт клуба ще бъдат стар фотьойл, малко шкафче и телефон. Трябва само да се настаните удобно във фотьойла и да вдигнете слушалката. Тези, които са изслушали всичко и искат още, ще изненадаме с нови истории, създадени по време на уъркшоп за съчиняване на приказки. Ще ви демонстрираме на място колко бързо може да се съчини една градска история.
   Реакциите на хората, интересът и усмивките, които предизвика в тях проведената през септември акция, показаха, че днес все повече имаме нужда от приказки – вълшебни, градски, универсални, за всички възрасти. Благодарение на интерактивните роботи УМ2010, неизчeрпаемото вдъхновение на града и хората можем да ви поканим да създадем, изслушаме, прочетем и отнесем със себе си по една приказка.
   Акцията „Универсална среща” се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”, Фондация „Арт Офис”, Сдружение „Терра Алтера” и Robotev.com.

Приказки от проекта можете да чуете и сега – в DICTUM.

Контакт:
Албена Баева
тел.: +359 886 861 102
E-mail: albenski5@gmail.com
Website: albena.posterous.com
Blog: the-rest-art.blogspot.com

Коментарите са заключени.