С Георги Господинов – два дни преди „И всичко стана луна“ да достигне до книжарниците

Публикувано от на август 6, 2013 в 11:59 pm.


Корицата на "И всичко стана луна"  В края на 7 август от печатните преси на „Жанет 45“ две книги на Георги Господинов ще тръгнат към книжарниците: новата му книга с разкази – „И всичко стана луна“, както и новото издание на „И други истории“.
  „Деветнайсет разказа, писани в последните години. Част от тях излизат първо в антологии на европейския разказ и сборници на различни езици. Сега са събрани за първи път в книга, дванайсет години след „И други истории”.
  Истории за любов и край, с предчувствие за чудо, както би казал Гаустин. Вгледани в лицата от последните дни, вслушани в гласовете им.“ – съобщава издателският анонс за „И всичко стана луна“.
Корицата на "И други истории"  Книгата „И други истории” излиза за пръв път през 2001 година. Преведена е на различни европейски езици, сред които френски, английски, немски, италиански, полски, чешки, сръбски и пр. През 2007 г. книгата е в номинациите за най-престижната световна награда в жанра „Франк О’Конър”. През 2012 г. полското издание e номинирано за Наградата на Централна Европа „Ангелус”. Разкази като Осмата нощ, Божури и незабравки, Една втора история, Гаустин или човекът с многото имена, Сляпата Вайша, Белите гащи на историята, Муха в писоара и други, отдавна са част от антологии на българския и европейския разказ. Художник на двете книги е Яна Левиева.

  Предлагаме ви разговор (на Валентин Дишев – от 6 август 2013 г.) с Георги Господинов два дни преди книгите („И всичко стана луна“ и новото издание на „И други истории“) да тръгнат към щандовете на книжарниците:

Георги Господинов   Георги Господинов в „Кръстопът“.
   Георги Господинов в DICTUM.

1 коментар за “С Георги Господинов – два дни преди „И всичко стана луна“ да достигне до книжарниците”