За нас и приятелите ни

Публикувано от на декември 17, 2008 в 8:03 pm.

Crosspoint!

Кръстопът, пресечна точка на литературни светове. Електронно списание за събитията в литературата и литературата като събитие.

Crosspoint се роди от идеята да създадем средоточие, кръстовище, събрало пътища към автори и текстове, които са ни ценни, към новини от света на литературата, към литературни факти, към хората и онова, което ги среща. И което те срещат.

Ще описва и архивира най-важните събития от тези светове – от сърцевините им до техните граници, които ще се разширяват, оставайки техни… Ще ви среща с проектите, които все още са само мечта, както и с онези, които се реализират, а и с вече превърналите се в история. Която, преди да прашаса по страниците на дебелите книги, напълнили търбусите на библиотечните рафтове, е просто живот… Който ви предлагаме да живеем заедно.

Така се роди „Кръстопът“… постепенно – с работа, с много работа – се „оказа“, че надраства първоначалните си идеи… и вече се превърна в пресечната точка на множество търсения и проекти, определящи лика на съвременната българска литература, вече се превърна в най-четеното електронно списание за литература, с ясен облик и определим вкус, но и непрекъснато доказващо, че е открито както към новото, така и към най-доброто „в традицията“ – място за диалог и среща… място, на което можеш да приседнеш, преди да поемеш отново на път…

Екипът.

Редакционна колегия (от октомври 2021 г.):

Валентин Дишев (главен редактор)
Александър Христов
Габриела Манова
Златина Димитрова
Ренета Бакалова
Христо Мухтанов

Издателски съвет:

Анна Лазарова (председател)
Георги Гаврилов
Милен Миланов


Ако искате да бъдете част от проекта – пишете ни.

За връзка:

crosspoint.mediabg@gmail.com

На същия адрес очакваме и Вашите предложения за публикуване.

Добре дошли на „Кръстопът“-я!
част от онова, без което не можем:

DICTUM
Литературен вестник
LiterNet
Вестник „Култура“
Портал „Култура“
Културни новини
Програмата
Под моста
Литературен клуб
Das Literatur-Café
Public-Republic
Журнальный зал
Либерален преглед
Словеса
Словото
Антимовски хан
Списание NotaBene;
Я! Грозни пеликани;

Коментарите са заключени.