Пловдив: Календар за предстоящи литературни събития

Публикувано от на февруари 10, 2009 в 2:26 pm.

Без пътища - корица

      За 12 февруари (четвъртък) от 18.30 ч. в зала „Пловдив“ на „Новотел“-Пловдив е насрочено представянето на романа на Божана Апостолова „Кръстопът без пътища“ и стихосбирката ѝ „Едва я задържам“. Двете книги ще представи Миглена Николчина. Грижата за музикалната картина е на Теодосий Спасов.
      Мария Станкова за “Едва я задържам”: “Тази книга се чете на един дъх. След това остава съжалението, че е свършила. Всеки намира част от себе си – някой непризнат грях, някоя малка “мръсна” тайна. Разголваща докрай история, така както само Божана Апостолова го може. И точно тя казва: “Има надежда. Има изход. Животът продължава…”

"Сцена..." - афиш

      На 22 февруари от 18 часа е откриването на фестивала “Сцена, палитра, слово”. Фестивалът се организира от пловдивските „Малък театър“, Народна библиотека “Иван Вазов” и „Дружество на писателите“.
      В народно читалище “Христо Ботев” литературният критик Владимир Янев и актьорът Красимир Воскресенски ще представят в аудиовариант поезията на Добромир Тонев.
      На 28 февруари и 1 март, на същото място, по същия начин и със същия начален час, ще бъде представено поетичното творчество съответно на Иван Вълев и Иван Странджев.
      На 2 март от 17 часа Величка Настрадинова ще представи книгата на Красимира Стоева “Снежните пясъци на Хира”.


Кирил Кирилов

Коментарите са заключени.