„Котката на Шрьодингер“ и „Тлеещи фитили“ с премиери в София

Публикувано от на ноември 4, 2009 в 6:28 pm.

Котката на Шрьодингер - корица

      Утре, 05.11.2009 г. (четвъртък), в Галерия“Кръг+“ (София, ул. „Будапеща“ № 5), от 18:00 часа, продължават срещите с литературата, включени в програмата на „Фестивални дни „Глоси“ – октомври-ноември’2009″.
      Време е за премиерата на първата от книгите, издадени след конкурса на Издателство „Арс“ за издаване на дебютна книга: лауреатът в раздел „Проза“ – „Котката на Шрьодингер“ от Александър Лютов. Какво е „котката на Шрьодингер“? Книгата или мисловния експеримент? По-добре е да прочетете книгата. Не е сигурно, че ще разберете експеримента (а и никой не очаква това от вас, докато четете една прозаична книга), но със сигурност можете да се насладите на езика, приумиците и причудите му, задъхания слог и… всъщност, вероятно е по-добре да не отваряте кутията. Но книгата трябва да бъде отворена.
      Във втората част на вечерта своята софийска премиера ще има книгата „Тлеещи фитили“ („Захарий Стоянов“, София, 2009 г.) от Валентина Плачкинова. Как ненатрапливата, но различима библейска препратка, заложена в заглавието на този сборник с великолепни разкази, е защитена, вероятно знаят всички читатели на прозата на Валентина Плачкинова. Да се уверят още веднъж в безспорното, със сигурност може да бъде източник на спокойствие и удовлетворение…

3 коментара за “„Котката на Шрьодингер“ и „Тлеещи фитили“ с премиери в София”