Литературен празник “Глоси” – 06.12.2008, НДК – част 2

Публикувано от на януари 12, 2009 в 3:30 am.

     На 06.12. 2008 г., в НДК, като част от културната програма на XVII Международен панаир на книгата и като поредното събитие на Национален литературен фестивал “Глоси”, се състоя Литературният празник “Глоси”. Предлагаме ви видео от втората му част – представянето на книгите „01“ на Петя Хайнрих“ и „Патерицата на слънцето“ на Ваня Стефанова (модератор на събитието – Валентин Дишев, видеозапис – ArsMedia).

Няма видео? Изтеглете и инсталирайте DivX Web Player за Windows или Mac

.
Петя Хайнрих
е родена в София през 1973 г. Завършва журналистика, работи в български медии… В последните години живее в Дюселдорф, Германия. „01“ е нейната първа поетична книга. Автор е на проектите „мисли+думи 02“ и „Арт-ехо“ (в съавторство с Татяна Тасева). Превежда поезия от и на немски език. Част е от екипа на „Кръстопът“, сътрудничи на проектите на „Public-Republic“.


Ето какво си казаха Петя Хайнрих, Ваня Константинова и Валентин Дишев за „01“, поезията и писането в излъченото на 09.12.2008 г. от второ студио на Радио Благоевград предаване „Заедно след полунощ“ (съвместна продукция на регионалните програми и програма „Христо Ботев“ на БНР):

Ваня Стефанова е родена в Сливен, където продължава да живее и работи. „Патерицата на слънцето“ е втората нейна поетична книга. Публикува поезия и критически етюди в периодичния печат. Част е от редакционния екип на Издателство „Арс“-Благоевград, Тримесечника за литература „Глоси“ и ArsMedia.


Ето какво си казаха Ваня Стефанова и Валентин Дишев за „Патерицата на слънцето“, поезията и писането в излъченото на 23.12.2008 г. от второ студио на Радио Благоевград предаване „Заедно след полунощ“ (съвместна продукция на регионалните програми и програма „Христо Ботев“ на БНР):

5 коментара за “Литературен празник “Глоси” – 06.12.2008, НДК – част 2”