Второто издание на „Страници“ – за три събития и една годишнина

Публикувано от на октомври 24, 2009 в 11:55 pm.

      Във втория час на второто издание на „Страници“ – новото предаване за литература на БНР – Радио Благоевград, в центъра на вниманието бяха три събития (състояли се само часове по-рано) и една годишнина: вторият литмоб – „Градски четения“, премиерите на новите книги на Божидар Пангелов и Владимир Левчев, и (часове преди) 80-годишнината от рождението на Йордан Радичков (в рубриката „Какво препрочитам“).
      Пълният аудиозапис на предаването е публикуван в DICTUM.
      Предлагаме ви четири фрагмента от предаването, представящи събитията.

      Вторият литературен флашмоб – „Градски четения“ – събра пред НБКМ „Св. Кирил и Методий“ повече от 30 участници.
литмоб-2 литмоб-2
Снимки – Яна Лозева

     Следващият литературен флашмоб „Градски четения – Различни езици“ е насрочен за 25. 10. 2009 г. (неделя), пред главния вход на НДК, от 17:00 часа. В него ще се четат текстове на чужди за българите езици и със специалното участие на „пътуващите“ в „международния влак“ на Word Express Project.

Предлагаме ви да чуете разговора в „Страници“ на Валентин Дишев с Камелия Спасова за „Градски четения – Българска литература“:

      Отново в петъчната вечер, в „Ориндж Център“, се състоя премиерата на новата книга на Божидар Пангелов „Човекът, който…“.

Човекът, който... - премиера Човекът, който - премиераСнимки – Христина Петрова

Предлагаме ви да чуете разговора на Валентин Дишев с Божидар Пангелов, Георги Милев и Ваня Константинова – за премиерата и книгата в „Страници“:

      Същата петъчна вечер, в зала 10 на НДК, се състоя премиерата на новата книга на Владимир Левчев – „Любов и смърт“.

Предлагаме ви да чуете разговора на Валентин Дишев с Владимир Левчев – за премиерата и книгата в „Страници“ (очаквайте във вторник – 27.10.2009 г. – публикацията на разговора на Любима Бучинска с Йордан Ефтимов за „Любов и смърт“):

И – накрая – предлагаме ви още един фрагмент от това издание на „Сраници“: импресията на Левена Филчева, в рубриката „Какво препрочитам“, за Йордан Радичков (текстът от аудиограмата днес бе публикуван и в Paradoxi’s Blog):

1 коментар за “Второто издание на „Страници“ – за три събития и една годишнина”